Bas Nijhuis – Niet zeiken, voetballen!

Bas Nijhuis – Niet zeiken, voetballen!
Bol.com€ 19,99Bestel deze Biografie »
Bruna€ 19,99Bestel deze Biografie »
Managementboek.nl€ 19,99Bestel deze Biografie »

Een unieke blik in de wereld van scheidsrechters, door de ogen van arbiter Bas Nijhuis. Hoe communiceren topvoetballers zoals Zlatan, Ronaldo en Suárez met een scheidsrechter in het heetst van de strijd? Wat speelt zich zoal achter de schermen af rondom een topwedstrijd? Bas Nijhuis vertelt zijn verhaal aan de hand van informatieve en hilarische anekdotes.

Over Bas Nijhuis

Bas Nijhuis is een Nederlandse scheidsrechter in het betaald voetbal. Op zijn vijftiende begon hij met het fluiten van voetbalwedstrijd en sinds 2005 is Bas Nijhuis actief als arbiter in de Eredivisie. Tevens is Nijhuis internationaal actief als arbiter in de UEFA Champions League en bij interlands. Bas Nijhuis is een van de meest besproken arbiters van Nederland en staat bekend om zijn voorkeur voor ‘mannelijk’ voetbal. Nijhuis heeft een opvallende stijl van arbitreren en weet dan ook als geen ander hoe het is om kritiek te krijgen.

Over de biografie

Het komt zelden voor dat een scheidsrechter zijn verhaal doet terwijl hij nog altijd wedstrijden fluit op hoog niveau. Topscheidsrechter Bas Nijhuis durft wel. Samen met auteur Eddy van Ley kwam zijn biografie tot stand. In dit boek voert Nijhuis de lezer woord voor woord mee naar de sfeer en dynamiek van een voetbalstadion, kleedkamer en wedstrijd. 27 hoofdstukken vol smakelijk en humoristische anekdotes. Nijhuis vertelt hoe het is om de sterren van het hedendaagse voetbal te fluiten: de egocentrische Zlatan Ibrahimovic, de dollende Cristiano Ronaldo en de nederige David Beckham. Ook vertelt hij was de zo nu en dan vernietigende commentaren via de (sociale) media met een scheidsrechter doen en hoe hij hiermee omgaat. Dit boek leert je dat ook de scheids maar gewoon een mens is die zijn ogen uitkijkt in de knotsgekke wereld van het topvoetbal.

Dit boek is enerzijds een ode aan de scheidsrechter en anderzijds een oproep tot meer respect op én rondom het voetbalveld.

 Dit bericht is geschreven door

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *