Barack Obama – Dromen van mijn vader

Barack Obama – Dromen van mijn vader

In deze autobiografie beschrijft Barack Obama, president van de Verenigde Staten, op een aangrijpende manier zijn eigen leven. Geboren uit een Amerikaanse moeder en Afrikaanse vader, krijgt Obama al vroeg te maken met verdeeldheid.

Zijn moeder hertrouwt en Obama groeit op op Hawaï, Indonesië en in de VS. Wanneer zijn vader, die hem op jonge leeftijd al heeft verlaten, overlijdt, maakt Barack een emotionele reis langs de geboortegrond van zijn beide ouders. Deze emotionele tocht geeft hem inzicht in het leven in twee werelden, zonder ergens helemaal bij te horen. Hij bezoekt onder andere het land van zijn vader, Kenia, waar hij schokkende ontdekkingen doet.

Een boeiend en emotioneel boek, verrijkt met verslagen van gesprekken met familieleden en dagboekaantekeningen. Een herkenbaar en aansprekend verhaal over de zoektocht naar afkomst, familiegeschiedenis en eigen identiteit.

Hoewel geschreven door de president, is dit gelukkig geen boek dat alleen maar over politiek handelt. Obama schreef het boek in zijn tijd als lid van de Amerikaanse Senaat. Het boek staat daarom vrij van de politieke belangen van de latere presidentsverkiezingen. In plaats daarvan geeft het een menselijke blik op de politicus Barack Obama, die een lange reis heeft gemaakt om als persoon hier uit te komen.

Meer politiek >>

Bestel deze biografie »Dit bericht is geschreven door

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *