Keith Richards – Life

Keith Richards – Life

Deze autobiografie van rocklegende en Rolling Stones gitarist Keith Richards mag amper een autobiografie genoemd worden. Het echte schrijfwerk werd namelijk gedaan door journalist James Fox. Het boek bevat een volledige en kleurrijke beschrijving van het veelbewogen leven van de gitaarlegende Keith Richards. Een boek dat het beslist in zich heeft op de shortlist van beste muziekbiografieën te komen.

Vele uren besteedde Fox met Richards om diens leven volledig op te tekenen. Resultaat: een zeer complete en vooral authentieke weergave van Richards’ leven. De biografie beschrijft onder andere het prille ontstaan van de Rolling Stones, zijn haat-liefde verhouding met Mick Jagger en het ontstaan van de weergaloze gitaarriffs, waarvan iedereen er wel een kent. Ook is Keith Richards eerlijk over de dieptepunten in zijn loopbaan, de keerzijde van zijn bovenmatige drank- en drugsgebruik en zijn liefdesleven.

Deze autobiografie van Keith Richards is een knap staaltje journalistiek. Niet in de minste plaats door de vele informatie die Fox uit Richards’ heeft weten te trekken. Fox gaf in een interview aan dat het hem grote moeite kostte de rockster iedere keer weer om tafel te krijgen. Het veelbewogen en kleurrijke leven van Keith Richards heeft weinig toevoeging nodig – Fox heeft dat goed begrepen en desondanks een zeer goed leesbare biografie opgetekend.

De biografie van Keith Richards is beslist een must-read voor Stones-liefhebbers, maar zeker ook de moeite van het waard voor liefhebbers van biografieën.

Bekijk meer biografie boeken uit de muziek!

Bestel deze biografie »Dit bericht is geschreven door
Reageren is niet (meer) mogelijk.