Biografie Paus Franciscus – leven en denken van Jorge Bergoglio

Biografie Paus Franciscus – leven en denken van Jorge Bergoglio

De biografie van Jorge Bergoglio gaat over het leven van Paus Franciscus. Er wordt uitgebreid verteld over het levensverhaal van de paus en zijn priesterroeping. Ook vertelt hij uitgebreid over zijn visie op anno 2013 maatschappelijke en kerkelijke kwesties.

Achtergrond van Paus Franciscus:

Paus Franciscus werd op 17 december 1936 geboren als Jorge Mario Bergoglio in Buenos Aires, Argentinië. Op 25 december van dat jaar werd hij gedoopt. Zijn vader, Mario Jose Bergoglio, is afkomstig uit Italië. In 1929 maakte hij de oversteek naar Argentinië om te werken als boekhouder voor de spoorwegen. De Paus is het oudste kind uit een gezin van 5 kinderen.

De opvolger van Paus Benedictus XVI is vanaf zijn jeugd al supporter van voetbalclub San Lorenzo de Almagro. Ook is houdt hij van films met Tita Merello, een argentijnse actrice, en het dansen van de tango.

Tijdens zijn jeugd studeerde Bergoglio af als chemisch technicus. Toen hij 21-was werd na longkwalen een deel van zijn rechter bovenlong verwijderd. Volgens de Paus heeft hij toen een bijna-dood ervaring gehad. Hij studeerde verder voor priester en werd verliefd. Uiteindelijk heeft hij besloten om zijn liefde te vergeten en te kiezen voor het priesterschap. In 1969 werd Bergoglio gewijd tot priester. In 1992 werd hij bioscoop en uiteindelijk in 2001 kardinaal. Bergoglio werd tot kardinaal verheft door Paus Johannes Paulus II.

Toen Paus Benedictus XVI in februari 2013 zijn aftreden bekend maakte werd Jorge Bergoglio zijn opvolger. In zijn nog korte periode als Paus Franciscus presenteerde hij zich opvallend verschillend van zijn voorgangers. Zo valt het op hoe de Paus zich opvallend veel onder de gewone mensen bevindt. Ook heeft hij opvallende uitspraken die zich distantiëren van uitspraken van zijn voorgangers. Zo vertelde Paus Franciscus onder andere dat ook atheïsten in de hemel kunnen komen en liet hij zich uit over de onwetendheid van homoseksualiteit.

De naam Franciscus komt van Franciscus van Assinsi. Dit was een apostel van de armen en een groot voorbeeld voor Bergoglio. De Paus heeft deze naam aangenomen omdat Franciscus van Assini een groot heilig voorbeeld was voor Italië en dat hij op deze manier de band met het land van zijn ouders vergroot.

Biografie Paus Franciscus:

In zijn biografie praat Paus Franciscus openlijk met meerdere journalisten over zijn keuzes en visie. Onderwerpen die aan de orde komen zijn de Jezuïetenorde, zijn ervaringen als docent en het leven met het pastoraat.

De biografie van Jorge Bergoglio bied behalve een mooi beschreven levensverhaal een duidelijke visie van de Paus. Ook staat het boek vol met mooie foto’s. Het biografie boek over Paus Franciscus is een aanrader voor zijn volgers, maar ook voor algemeen geïnteresseerden in het Rooms-Katholieke geloof.

AanbiederPrijsBiografie bestellen
Bol.com€19,50 Bestel deze biografie »Dit bericht is geschreven door

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *