Wielrennen

Biografieboeken.nl heeft een aanbod van de beste boeken over wielrennen die je kan vinden. Vind hier de biografie van de wielrenner die bij jou past.
Biografie boeken Wielrennen
Helaas is het zo dat wielrennen veel wordt vergeleken met doping. Nadat Tyler Hamilton in november 2012 zijn biografie uitbracht werd de wereld geschokt. De oud-ploeggenoot van Lance Armstrong vertelde openlijk het grootste dopingschandaal uit de geschiedenis. Het boek had een enorme invloed op zowel Lance Armstrong als de sport. De Amerikaan raakte al zijn titels kwijt. Voorheen was de wielrenner een grote inspiratiebron door na het overwinnen van kanker jaren achter elkaar de tour te winnen. De Tour de France kent van 1999 tot 2005 nu geen winnaar meer.
Toch blijft wielrennen een geweldige sport! Uren achter elkaar wordt op hoog tempo een strijd uitgevoerd van topsporters die over de openbare weg razen. Op hoog niveau wordt een tactische strijd uitgevochten die in een flits beslist kan zijn. Daarom heeft Biografieboeken.nl besloten een speciale categorie te wijden aan de biografieën van de grootheden uit deze topsport.
Zo hebben we onder andere de biografie van Chris Froome. De wielrenner brak op late leeftijd door. Lange tijd beoefende hij een andere tak van de wielersport; mountainbiken. Pas op 22-jarige leeftijd werd hij professioneel wegwielrenner.
Andere sportbiografieën:
Heb je buiten voetbal nog een andere favoriete sport? Biografieboeken.nl heeft nog veel meer sportbiografieën! Biografieën van wielrenners, harlopers, tennissers en andere sporters vind je op onze volledige overzichtspagina van sportboeken.

Sportbiografieën >>
Kies het boek van jouw favoriete wielrenner:
Onder vind je een overzicht van biografieën van wielrenners. Verschillende topsporters staan hier uitgelicht. Kies de biografie van je favoriete sportman:

Resultaat 1–24 van de 39 resultaten wordt getoond