Bruce Springsteen – Born to run

Bruce Springsteen – Born to run
Bol.com€ 25,00Bestel deze Biografie »
Bruna€ 25,00Bestel deze Biografie »
Managementboek.nl€ 25,00Bestel deze Biografie »

Bruce Springsteen publiceert eindelijk zijn langverwachte verhaal. The Boss deelt openhartig zijn eigen blik op zijn buitengewone carrière, zijn jeugd en zijn voorbeelden. Wat begon als een klein schrijfproject is uitgemond in een dikke biografie, waar iedere liefhebber van zal smullen.

Over Bruce Springsteen

Bruce Springsteen, ofwel ‘The Boss‘, was in het begin weinig succesvol. Hij speelde in de jaren 60 in meerdere bands en kwam niet verder dan af en toe een optreden in een club. Tot Springsteen in 1972 wordt ontdekt door John Hammond, wie tevens Bob Dylan ontdekte.

Bruce produceerde twee albums, maar die sloegen helaas niet aan bij het grote publiek – al werden ze jaren later platina. Pas bij zijn derde album, Born to Run, sloeg Springsteen door samen met zijn E Street Band. Springsteen werd direct een fenomeen en werd vergeleken met de groten der aarde. Veel fans loofden hem om zijn geweldige teksten en nieuwe geluiden.

Het succes van Springsteen maakte een enorme opmars, de media noemden hem ‘de toekomst van Rock ’n Roll’ en hij produceerde hit na hit. Vooral het in 1984 verschenen album Born in the U.S.A. met gelijknamig internationaal tournee zorgden voor een enorme populariteit van The Boss.

De populariteit van de singer/songwriter bleek blijvend en Springsteen heeft zich ontpopt tot een ware publiekslieveling. Vele fans zullen verheugd zijn het verhaal van The Boss eindelijk te kunnen lezen.

Over de Biografie

Toen Bruce Springsteen in 2009 in de rust van de Super Bowl optrad, werd hij zo geraakt door het moment dat hij besloot om dit avontuur op te schrijven. Wat begon als een klein project mondde uit tot een schrijfproject van 7 jaar. In de biografie gaat Springsteen in op zijn jeugd, zijn eigen E Street Band en zijn voorbeelden als Elvis en The Beatles.

Niet alleen het succes van The Boss komt naar voren in Born to Run, ook de naïviteit van Bruce laat zien hoe terughoudend hij is bij het tekenen van platencontracten. Ook is zijn plotselinge succes een groot contrast met de weinige belangstelling die hij voorheen genoot. Ook zijn paniekaanvallen en depressies laat Springsteen niet in het geheim. Al met al een waar kunstwerk en een must-have voor iedere muziekliefhebber.Dit bericht is geschreven door

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *