De nachtegaal

Portret van een onsterfelijke zanger

15,00

Nu besteld, dinsdag in huis

De nachtegaal is een bescheiden vogel met een onopvallend verenkleed. Hij laat zich niet snel zien, maar des te meer horen. Zijn virtuoze zang is door de eeuwen de inspiratiebron geweest van talloze dichters, musici en beeldende kunstenaars.

Literatuurwetenschapper en vogelkenner Dick de Vos duikt diep in de cultuurgeschiedenis en de symboliek van deze iconische vogel. We maken kennis met de biologische nachtegaal en duiken diep in de relatie tussen vogelzang en muziek. We leren de nachtegaal kennen als liefdesvogel, als christelijk icoon en als symbool van eeuwige schoonheid. Een bont boek, rijk geïllustreerd en in een vlotte stijl met de nodige humor.

Dick de Vos studeerde literatuur­weten­schappen en is organisatieadviseur, ­natuurgids en natuurjournalist. Hij is auteur van diverse natuurboeken (Veldgids Vogelzang, Veldgids Vogeltrek) en wordt veel gevraagd voor ­lezingen, cursussen en vogel­excursies in ­binnen- en buitenland. Zijn boek Wat zingt daar? was genomineerd voor de Jan Wolkers Prijs 2020.

ISBN: 9789050118101 Categorie:
Gewicht 0,406 kg
Afmetingen 213 × 138 × 20 mm
Auteur(s)

Dick de Vos

Uitgever

KNNV Uitgeverij

Verschijningsvorm

Hardcover

Taal

Nederlands

Illustraties

Ja

Aantal pagina's

176

Druk

1

NUR

410

Verschijningsdatum

07-05-2021