Het fascinerende leven van reptielen

22,00

Nog niet verschenen, bestel nu en ontvang het boek op 23-11-2021

Reptielendeskundige Sterrin Smalbrugge over het verrassend rijke leven van slangen, krokodillen, gekko’s en andere reptielen: ‘Dat reptielen geen hoge aaibaarheidsfactor hebben betekent niet dat ze geen waardering en bescherming verdienen.’

Krokodillen die hun jongen in hun bek beschermend naar het water dragen. Gekko’s die in groepjes hun eieren uitbroeden. Babyslangen die met hun hartslag vanuit het ei contact maken. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, hebben reptielen een rijk en niet zelden sociaal leven. Ze zorgen voor hun nakomelingen, communiceren met elkaar en passen zich op een bewonderenswaardige manier aan aan veranderende omstandigheden waarvan de mens meestal de oorzaak is.

Sterrin Smalbrugge wist al op haar twaalfde dat ze ambassadeur wilde zijn voor deze dieren die zo onterecht ondergewaardeerd worden en beschrijft in dit boek het fascinerende gedrag van slangen, krokodillen, schildpadden en hagedissen. Op basis van wetenschappelijk onderzoek en haar eigen ervaringen leert Sterrin ons anders te kijken naar deze intrigerende dieren en hun onmisbare plek in de natuur.

ISBN: 9789464040548 Categorie:
Gewicht 1 kg
Auteur(s)

Sterrin Smalbrugge

Uitgever

Fontaine Uitgevers

Verschijningsvorm

Paperback

Taal

Nederlands

Illustraties

Ja

Aantal pagina's

256

Druk

1

NUR

430