Hoe ik mijn hond leerde praten

Communiceren met je hond. Het spectaculaire verhaal van de eerste pratende hond ter wereld

23,99

Nu besteld, dinsdag in huis

Het spectaculaire verhaal van de eerste pratende hond ter wereld. Inclusief tips hoe jouw hond dit ook kan leren.

Toen logopediste Christina Hunger voor het eerst thuiskwam met haar puppy, Stella, vroeg ze zich af: als honden de woorden die we tegen ze zeggen kunnen begrijpen, zouden ze dan geen woorden tegen ons terug moeten kunnen zeggen? Christina besloot haar theorie op de proef te stellen. Uit haar werk met autistische kinderen kende ze al de zogenaamde ‘woordknoppen’. Ze begon met een knop ter grootte van een poot, met het woord ‘buiten’. Telkens wanneer Christina aanstalten maakte om Stella uit te laten, klikte ze op deze knop. Zo leerde Stella communiceren met behulp van knoppen. Inmiddels maakt Stella gebruik van meer dan dertig woordknoppen om bijvoorbeeld aan te geven dat ze honger heeft, het ergens mee eens is en zelfs om te laten blijken dat ze haar baasje lief vindt.

Hoe ik mijn hond leerde praten is deels een memoir en deels een handleiding. Het onthult de technieken die Christina gebruikte om Stella te leren praten, op een eenvoudige manier die elke hondenbezitter kan gebruiken om met zijn huisdier te communiceren.

Christina Hunger is een logopedist en combineert haar liefde voor honden met haar taalexpertise. Ze behaalde een master spraak-taalpathologie aan de Northern Illinois University en woont in San Diego, Californië met haar verloofde Jake en hun hond Stella.

ISBN: 9789000374601 Categorie: Tags: , , , ,
Gewicht 0,407 kg
Afmetingen 216 × 141 × 25 mm
Auteur(s)

Christina Hunger

Uitgever

Spectrum

Verschijningsvorm

Paperback

Taal

Nederlands

Illustraties

Nee

Aantal pagina's

272

Druk

1

NUR

450

Verschijningsdatum

20-05-2021