Vogels en wij

12.000 jaar gemeenschappelijke geschiedenis

34,99

Nog niet verschenen, reserveer nu! Wordt verwacht op 19-08-2022

Al sinds het begin van mensheid hebben vogels onze verbeelding geprikkeld en onze ideeën over wetenschap, geloof, kunst en filosofie geïnspireerd en uitgedaagd. We hebben ze als goden aanbeden, we hebben op ze gejaagd om ze op te eten of te bestuderen, we hebben onszelf versierd met hun veren, hun vleugels onderzocht om zelf te kunnen vliegen.
Van de aanbidding van heilige ibissen in Egypte tot de eerste experimenten op de anatomie van spechten, van Victoriaanse obsessies met het verzamelen van eieren tot de huidige strijd om bedreigde diersoorten te redden en hun leefgebieden te beschermen; schrijver en ornitholoog Tim Birkhead neemt ons in Vogels en wij mee op een spannende en intrigerende reis langs onze gemeenschappelijke geschiedenis met vogels.
Dit rijke en fascinerende boek, waarin Birkhead verhalen uit zijn eigen leven, zoals expedities naar verborgen neolithische grotten in Spanje en de zeekoetkolonies van de Faeröereilanden, verweeft met wetenschappelijke inzichten is het hoogtepunt van een levenslange hartstocht. In Vogels en wij laat Tim Birkhead op onvergetelijke wijze zien hoe vogels ons gevormd hebben.

ISBN: 9789045041469 Categorie: Tags:
Gewicht 1 kg
Auteur(s)

Tim Birkhead

Uitgever

Atlas Contact

Verschijningsvorm

Hardcover

Taal

Nederlands

Illustraties

Ja

Aantal pagina's

384

Druk

1

NUR

435

Verschijningsdatum

19-08-2022