Don Schothorst – De Don

Don Schothorst – De Don

Don Schothorst leek het perfecte leven te leiden, de reclameman werd vroeg miljonair en beleefde een gelukkig huwelijk. Buiten dit alles hield hij echter een dubbelleven vol seks, drugs en reclame. Nooit eerder heeft hij het volledige verhaal verteld, tot nu.

Over Don Schothorst

Don Schothorst was een simpele jongen, op zijn 28ste beland hij in de reclamewereld van de jaren zestig. Don blijkt een natuurtalent en bouwt in rap tempo een reclameimperium op. Met slogans als: ‘Melk. De Witte Motor’ en ‘Het Zwitserleven-gevoel’ weet hij zijn stempel te drukken op de reclame en verdient hij miljoenen.

Voor de buitenwereld lijkt het alsof Schothorst op dat moment alles heeft, een succesvolle carrière en een gelukkig huwelijk. Don houdt er echter een dubbelleven op na, waarin hij vijf dagen per week het bordeel bezocht, wodka als ontbijt had en vrienden maakte met de Amsterdamse onderwereld.

Op 37-jarige leeftijd snuift Don zijn eerste lijn cocaïne en geeft vanaf dan 1 miljoen per jaar uit in het bordeel en verdiende zijn dealer, tevens privéchauffeur, 300.000 per jaar aan zijn verslaving. Don Schothorst ademt een en al verslaving, totdat het noodlot toesloeg.

Schothorst houdt zijn leven niet vol en raakt failliet, moet drie maal scheiden en sterft bijna aan een overdosis. Hij gaat een ontwenningskliniek in om vervolgens zich te bezinnen in het klooster. Daar neemt hij zijn belangrijkste beslissing van zijn leven: “Ik wil leven”.

Don Schothorst is nu oprichter en eigenaar van een privé verslavingskliniek en heeft zijn leven geweid aan het helpen van anderen.

Over de biografie

Niemand kende het verhaal van Don Schothorst, zelfs zijn familie en kinderen wisten niet van al zijn verslavingen. Eenmaal uit het klooster kiest hij ervoor om zijn verhaal op te schrijven en te delen met iedereen. Dit boek vertelt het verhaal van hoe Don Schothorst van reclameman tot verslaafde is gekomen en op zijn pad alles verloor wat hij bezat.
Bekijk meer van Bekende Nederlanders »

AanbiederPrijsBiografie bestellen
Bol.com€19,99Bestel deze Biografie »
Bruna€19,99Bestel deze Biografie »


Dit bericht is geschreven door

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *