Edith Bosch – Expeditie Edith

Edith Bosch – Expeditie Edith
Bol.com€ 10,00Bestel deze Biografie »
Bruna€ 10,00Bestel deze Biografie »
Managementboek.nl€ 10,00Bestel deze Biografie »

Judoka Edith Bosch zit in mei 2010 op haar eigen verjaardag. Iedereen is vrolijk, behalve de jarige zelf. Ze heeft alles, maar nog steeds blijft ze ongelukkig. Dan doet ze een belangrijke ontdekking.

Over Edith Bosch

Edith Bosch is een van Nederlands’ grootste sporters. Haar judocarrière begon al op haar zevende jaar in Den Helder. Haar droom om ballerina te worden was mislukt, maar wel weet Bosch al in 1996 haar eerste internationale titel te behalen bij de Europese Kampioenschappen.

Een sportvrouw is geboren en op 20-jarige leeftijd maakt zij haar debuut bij de Olympische Spelen in Sydney. Hier eindigde Bosch slechts op de zevende plaats, maar kreeg zij de smaak goed te pakken. De Spelen hierop volgend in Athene wist Bosch zilver te behalen in de categorie tot 70kg. In dat zelfde jaar werd zij Europees Kampioen in dezelfde klasse.

Prijzen blijven volgen, 3 medailles op de Spelen, 3 medailles waaronder 1x goud op het WK, 4x Europees Kampioen en maar liefst 7x Nederlands Kampioene. Toch blijft haar geluk haar achtervolgen.

In mei 2010 viert zij haar verjaardag temidden van vrienden en familie. Het zou een feestelijke gelegenheid moeten zijn, maar Edith zelf is minder vrolijk. Ze lijkt een droomcarrière te he