Mart Smeets – Biografie

13,50

Uitverkocht

De biografie van Mart Smeets gaat over de uitgesproken sportpresentator en zijn drijfveren en laat zich voornamelijk uit over de succesvolle carrière in de media. Voor deze biografie zijn naast Mart Smeets zelf interviews gehouden met familie, vrienden, collega’s en oud-collega’s.

De bekende sportpresentator werd in 1947 geboren in Arnhem. Op 6-jarige leeftijd verhuisde hij met zijn ouders naar Amsterdam. Hier woonde hij vlak naast het Olympisch stadion, waar zijn liefde voor sport gevormd werd. Hij bezocht met zijn vader vaak voetbal en wielerwedstrijden, maar werd zelf vanwege zijn lengte basketballer.

Het sportleven van Mart Smeets krijgt in deze biografie weinig aandacht. Smeets speelde 10 jaar lang in Haarlem voor basketbalvereniging Levi’s Flamingo’s. Na een ongeluk op een loopbrug stopte Smeets zijn loopbaan als basketballer en ging aan de slag als journalist bij het Haarlems dagblad.

Sportpresentator Mart Smeets is voornamelijk bekend om zijn wielerkennis. Al jaren achter elkaar doet hij verslag over de Tour de France. Tevens heeft hij zich gespecialiseerd in de schaatssport. Mart Smeets is een bekend gezicht van de NOS, waar hij al sinds 1973 aan verbonden is.

De biografie van Mart Smeets is geschreven rondom verschillende thema’s, wat de tijdslijn wat moeilijk zichtbaar maakt. Wel is er een mooi beeld gevormd rondom een van de grootste sportpresentatoren die Nederland ooit gekend heeft. Naast de carrière van Mart Smeets komen ook zijn liefde voor muziek, haat aan Frankrijk en zijn talloze geschreven boeken ter sprake. Tevens bevat de biografie foto’s uit de privécollectie van Mart Smeets.

Schrijver Kees Sluys houdt voor deze biografie interviews met familieleden, collega’s en oud collega’s van Mart Smeets. De focus van de biografie ligt in zijn journalistieke loopbaan. Over zijn sportcarriere en privéleven wordt weinig verteld. Wel leest deze biografie makkelijk weg en zit hij vol anekdotes zoals we deze alleen maar van Mart Smeets kunnen verwachten. De biografie van Mart Smeets valt aan te bevelen voor de echte liefhebbers van de man en sportjournalist die hij is!

ISBN: 9789020411256 Categorie: