Bryan Cranston – Een leven in stukken

17,43

Uitverkocht

Bryan Cranston mag met recht een van de grootste acteurs van het moment genoemd worden. Na zijn vijftigste verwerft hij pas bekendheid als Walter White, de suffige scheikundedocent die zich ontpopt tot een ware drugscrimineel. Zijn leven is echter een achtbaan van tegenslagen en successen. Hijzelf noemt het een lang leerproces.

Over Bryan Cranston

Acteren was voor de jonge Cranston al een ultieme droom, maar die viel helaas in duigen toen zijn grote voorbeeld en vader op een dag spoorloos verdwijnt. Zijn ambities vervagen en moeten plaatsmaken voor de serieuze kant van het leven. Het grootste gedeelte van zijn jeugd groeit hij op bij zijn grootouders en haalt zijn diploma in politiewetenschappen.

Toch hield Cranston vol dat hij acteur wilde worden en begon in Los Angeles bij kleine theaters te werken. Omdat hij vroeger van zijn ouders nog niet mocht acteren is hij op latere leeftijd pas gestart en pas in de jaren 80 werkte Cranston als acteur. Met kleine bijrollen en commercials sprokkelde hij zijn portfolio bij elkaar.

Na een korte terugkerende rol in Seinfeld wordt Cranston bekend als een van de hoofdrolspelers in de hitserie Malcolm in the Middle. Hij ontving meerdere Emmy-nominaties en regisseerde zelf een aantal afleveringen. Deze rol bleek een opstapje naar zijn ware doorbraak. Sinds 2008 is Cranston de hoofdrolspeler in Breaking Bad, een serie over een scheikundeleraar die een meedogenloze drugscrimineel wordt.

Cranston bezit een geweldige portie humor waarmee hij al zijn rollen weet te vertolken. Zijn ambitie, toewijding en ambacht laten zien dat hij een waar vakman is en duidelijk een acteur van de oude stempel.

Over de Biografie

Pas na zijn vijftigste verwerft Cranston wereldfaam met zijn rol in Breaking Bad. Toch is hiervoor een geweldige reis voorafgegaan. Zijn leven was niet alleen gevuld met successen, maar heeft hem wel gemaakt zoals hij nu is. Cranston noemt in zijn boek zijn leven een geweldig leerproces, wat resulteert in een waar happy end. Cranston voelt zich momenteel goed in zijn vel zitten en zit nog steeds vol humor en ambitie, en hij is nog lang niet van plan om te stoppen.

 

ISBN: 9789022331828 Categorie: