Dokter Pol – De wereldberoemde dierenarts uit Nederland

De wereldberoemde dierenarts uit Nederland

19,99

Momenteel niet leverbaar

Dokter Pol, vooral bekend van het televisieprogramma The Incredible Dokter Pol, is wereldwijd een hit. De nuchtere dierenarts runt met zijn vrouw en zoon een praktijk in Amerika en vecht voor het leven van al zijn patiënten, van Cavia tot Koe.

Over Dokter Pol

Jan Pol werd in september 1942 geboren in Wateren, een klein dorp in de provincie Drenthe. Hij groeide op met zijn twee oudere broers op het melkveebedrijf van zijn ouders. Na de middelbare school besloot Jan om diergeneeskunde te gaan studeren aan de Universiteit Utrecht.

Tijdens zijn studie deed Dokter Pol mee aan een uitwisselingsproject en vertrok hij om tijdelijk te gaan studeren in de Verenigde Staten. Tegen beter weten in ontmoette hij daar zijn toekomstige vrouw Diane, met wie hij in 1967 trouwde. Na hun huwelijk verhuisden zij naar Michigan.

Pol leerde eerst het vak kennen bij een lokale dierenarts, maar besloot later toch om zijn eigen praktijk te beginnen. De praktijk bleef groeien en Pol werd meer en meer een allround dierenarts. Met zijn specialiteit Vee heeft hij nog veel te maken, maar door zijn grote hart voor dieren heeft hij ook veel andere soorten behandeld.

Jan Pol werkt in 2015 op 72-jarige leeftijd nog bijna dagelijks en is altijd voor spoedgevallen te bereiken. Samen met zijn zoon Charles reist hij de patienten af. Charles kwam hierdoor op het idee van de serie en nam zelf een deel van de productie in handen. Op zondag is Dr. Pol echter even onbereikbaar, dan zit hij met zijn gezin in de kerk.

Over de biografie

Wie de serie kijkt weet wat voor bijzondere man Jan Pol eigenlijk is. Hij heeft een groot hart voor dieren, maar weet tegelijkertijd ook de nuchtere Drent te blijven uit Nederland. Zijn gerichte aanpak en ongelofelijke bron van kennis is een groot voorbeeld voor velen en de reden waarom zijn klanten bij hem terug blijven keren.

De humoristische nuchtere Jan zal nog vele dieren blijven genezen. Zolang hij kan blijven helpen en verenigd is met zijn familie zullen we nog lang van The Incredible Dr. Pol kunnen genieten. Een bijzondere biografie van een zeer speciale man.

ISBN: 9789044354829 Categorie: Tags:
Gewicht 0,384 kg
Afmetingen 210 × 135 × 26 mm
Auteur(s)

Jan Pol

Uitgever

The House of Books

Verschijningsvorm

Paperback

Taal

Nederlands

Illustraties

Nee

Aantal pagina's

288

Druk

1

NUR

320

Verschijningsdatum

05-03-2019