Mies Bouwman – Gewoon Mies

16,99

Momenteel niet leverbaar

Mies Bouwman kent u natuurlijk voornamelijk van de televisie. Maar wist u dat ze ook een zeer scherpe pen heeft? Ze schreef jarenlang een populaire column voor tijdschrift Margriet in de jaren zeventig en tachtig van de vorige eeuw. Hierin gaf ze de lezers een kijkje in haar wereld: ze beschreef wekelijks opvallende situaties die zich voordeden in haar leven, zowel achter de schermen bij de televisie als thuis bij haar gezin.

Over Mies Bouwman

“Dag lieve mensen”, zo opende Mies Bouwman (1929) vaak een programma. Van 1951 tot 1993 was zij ruim veertig jaar actief als presentatrice voor diverse omroepen. Haar echter doorbraak beleefde ze in 1962 door de presentatie van de eerste grote liefdadigheidsactie op de Nederlandse radio en televisie, ‘Open het Dorp’. Verder presenteerde Mies 25 jaar lang de intocht van Sinterklaas op de Nederlandse televisie en was ze het gezicht van diverse praatprogramma’s. Bij haar afscheid van het televisiewerk werd Mies in 1993 benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau, door niemand minder dan Koningin Beatrix.

Inmiddels leidt Mies Bouwman haar leven wat meer in de luwte. Bij het verschijnen van haar boek ‘Gewoon Mies’, in april 2017, liet de 87-jarige Bouwman zicht ontvallen ‘het liefst helemaal niets meer te willen’.

Over de biografie

“Ik ben gewoon Mies Bouwman van de televisie die bekend is bij de mensen”.

In de bundel ‘Gewoon Mies’ zijn haar meest grappige, verrassende en ontroerendste columns samengebracht. Mies beschrijft met humor hoe alledaagse situaties nét iets minder alledaags worden. De stukjes hebben een nuchter en innemend karakter, net als Mies Bouwman zelf en zijn afkomstig uit de jaren zeventig en tachtig, waarin zij wekelijks een column schreef voor het weekblad Margriet.

Ook serieuzere onderwerpen als inburgering en de toestroom van vluchtelingen worden door Mies op eigen wijze beschreven. Al staat de wereld op z’n kop, Mies blijft gewoon Mies.

ISBN: 9789025767280 Categorie:
Gewicht 0,274 kg
Afmetingen 205 × 125 × 20 mm
Auteur(s)

Mies Bouwman

Uitgever

Gottmer

Verschijningsvorm

Paperback

Taal

Nederlands

Illustraties

Nee

Druk

1

NUR

401

Verschijningsdatum

24-04-2017