De wereld als verschijning

Fenomenologie en de twintigste eeuw

24,90

Nu besteld, dinsdag in huis

De fenomenologie is een belangrijke filosofische stroming van de twintigste eeuw. Ze ontstond in een in een crisis verwikkeld Duitsland, waar de zogenoemde fenomenologen de grondvragen van het menselijk bestaan terugbrachten tot de wereld zoals die direct aan ons verschijnt. Beroemde filosofen als Edmund Husserl, Martin Heidegger, Jean‑Paul Sartre en Maurice Merleau‑Ponty bepaalden hiermee de richting van het denken op het Europese vasteland gedurende de twintigste eeuw.

Ook nu toont de fenomenologie zich weer bruikbaar in zowel levensbezinning als wetenschap. Steeds weer grijpen hedendaagse denkers terug op de belangrijkste twintigste‑eeuwse fenomenologen.

In De wereld als verschijning belicht Corijn van Mazijk de tijdloze ideeën en vele gedaanten van de fenomenologie. Hij schetst de grotere ambities van de denkers en de historische betekenis van hun gedachten, en werpt een blik op de filosofische ontwikkelingen in de eenentwintigste eeuw. Zo weet hij een complexe maar onmisbare denktraditie voor iedereen toegankelijk te maken.

‘De fenomenoloog moet de alledaagse wereld en alles wat daarbij hoort kunnen loslaten om van voren af aan te beginnen, en zo zichzelf en de wereld opnieuw te leren duiden.’

ISBN: 9789024436958 Categorie:
Gewicht 0,316 kg
Afmetingen 210 × 140 × 20 mm
Auteur(s)

Corijn van Mazijk

Uitgever

Boom

Verschijningsvorm

Paperback

Taal

Nederlands

Illustraties

Nee

Aantal pagina's

208

Druk

1

NUR

730

Verschijningsdatum

01-11-2021