Vaarwel, spullen – Fumio Sasaki

20,99

Nu besteld, donderdag in huis

Fumio Sasaki is in de dertig, vrijgezel en werkzaam als redacteur bij een uitgeverij. Hij woont in Japan, in een klein appartementje in Tokyo. Fumio leeft als een echte minimalist: met vier broeken, vier sokken en alleen de broodnodige spullen. Een aantal jaar eerder kwam hij erachter dat al zijn spullen hem alleen maar ongelukkiger maakten, en dus besloot hij het meeste hiervan te verkopen. In Vaarwel, spullen vertelt hij zijn unieke verhaal en geeft hij tips over het alledaagse leven met minder spullen.

Over Fumio Sasaki

Zijn levensstijl was enkele jaren eerder nog het compleet tegenovergestelde. Fumio dronk vaak tot laat in de avond en werd ‘s middags pas wakker. Zijn huis was één grote puinhoop met overal boeken, CD’s en computerspellen en lege bierblikjes. Op kantoor was hij vervolgens doodongelukkig en schaamde hij zich voor zichzelf.

Zonder kennis van minimalisme gaat hij op zoek naar hoe het leven met weinig spullen eigenlijk moet. Hij verkoopt alles in zijn huis en geeft spullen aan mensen die het nodig hebben. Het duurde een jaar voordat Sasaki alles heeft weggedaan en is nu naar eigen zeggen ook veel gelukkiger. Het schoonmaken van zijn 6m2 appartement is in nog geen 2 minuten gedaan en de tijd die hij doorgaans besteedde aan shoppen gebruikt hij nu voor hele andere dingen. Zijn gasten vinden het nog een beetje saai, maar Sasaki laat zien dat met weinig spullen je juist meer tijd krijgt.

Over de biografie

Fumio wist zelf in het begin weinig van het minimalisme af, maar is er uiteindelijk alleen maar gelukkiger van geworden. Daardoor besloot hij anderen te vertellen van zijn unieke levensstijl en hoopt hij dat mensen meer gaan waarderen wat ze hebben. In Vaarwel, spullen geeft hij soms wat extreme voorbeelden hoe je zelf aan de slag kan gaan om het minimalisme toe te passen in je eigen leven. Maar de rest van het boek staat vol goede tips en ervaringen.

De biografie komt niet over als een zelfhulpboek maar vertelt de avonturen van de minimalist zelf. Hoewel het makkelijk wegleest zorgt de biografie voor genoeg stof tot nadenken. Je zult merken dat na het lezen van Vaarwel, spullen je bewuster gaat nadenken over het alledaagse leven.

Gewicht 0,461 kg
Afmetingen 223 × 149 × 26 mm
Auteur(s)

Fumio Sasaki

Uitgever

Lev.

Verschijningsvorm

Hardcover

Taal

Nederlands

Illustraties

Nee

Aantal pagina's

256

Druk

1

NUR

770

Verschijningsdatum

30-11-2017