Michael Schumacher – De biografie

34,95

Uitverkocht

De biografie van Michael Schumacher vertelt een uniek verhaal van de meest opzienbarende Formule 1-coureur van zijn generatie. Schumacher is een sportlegende geworden door zijn extreme professionaliteit en koelbloedigheid. In zijn carrière heeft Schumacher zeven wereldtitels gewonnen. Vijf van deze wereldtitels veroverde hij op een rij in dienst van Ferrari. In de biografie komt naar voren hoe Schumacher zo lang aan de top heeft kunnen blijven en wat zijn impact was op de formule 1 zelf.

Schumi, een man vol passie

Schumacher deed alles om zijn de doel te bereiken. Hij wilde de allerbeste zijn en kon dan ook slecht tegen zijn verlies. Schumacher kreeg veel media-aandacht door zijn goede prestaties ontziende manier van rijden.

De formule 1-coureur reed zijn wedstrijden vol passie. De Duitser die door zijn fans ook wel “Schumi” wordt genoemd deed alles om de beste te zijn. Dit, in combinatie met wereldwijd succes, maakte Schumacher tot het gezicht van Ferrari.

Michael Schumacher heeft in totaal 7 wereldtitels op zijn naam staan. 5 van deze wereldtitels haalde hij bij Ferrari. Zeer bijzonder is dat hij deze 5 titels allemaal achter elkaar behaald heeft. Nog steeds heeft Michael Schumacher vele records op zijn naam staan. Volgens de FIA is Schumacher de grootste coureur die de sport ooit gekend heeft.

Biografie Michael Schumacher

Het boek is geschreven door James Allen. Deze schrijver heeft twee seizoenen lang de volledige medewerking gehad van het Ferrari team en Schumacher om het boek te schrijven. Hij wordt beschouwd als een van de meest bekende Formule 1-journalisten van Engeland.

In de biografie van Michael Schumacher staat het ware verhaal weergegeven van een aantal spraakmakende momenten in zijn carrière. Onder andere het incident waarbij Schumacher opzettelijk in botsing komt met Villeneuve tijdens de beslissende race in Jerez in 1997. Ook zijn comeback na een beenbreuk in 1999 en de ‘fout’ tijdens de kwalificatierace in Monaco in 2006 wordt beschreven.

De biografie van Michael Schumacher is een echte aanrader voor elke Formule 1 en Schumacher liefhebber. Het is een uniek verhaal van een topsporter dat van dicht bij is beschreven. Hierdoor komt de passie van de coureur en topsporter tot uiting in leuke anekdotes. Als je interesse hebt in de Formule 1 en alles daaromheen dan is het lezen van deze biografie een ‘must’.

ISBN: 9789022993958 Categorie: