Anne Frank – De Biografie

7,90

Uitverkocht

Het verhaal van Anne Frank is wereldwijd bekend. Haar dagboek kwam twee jaar na haar dood uit en werd een wereldwijde bestseller. Ook zijn er vele kinderboeken over Anne Frank verschenen. Opmerkelijk genoeg is er nooit eerder een echte biografie over haar geschreven.

Over Anne Frank

Deze 486 pagina’s tellende biografie verteld het wereldbekende verhaal van Anne Frank. Het joodse meisje dat bekend is geworden doordat ze een dagboek schreef tijdens de tweede wereldoorlog.

De uit Frankfurt am Main afkomstige familie Frank verhuisde in 1933 naar Amsterdam. Anne volgde in 1934, toen ze 4 jaar oud was. In juli 1942, toen Anne 13 jaar oud was, dook ze onder in het achterhuis. Daar hield Anne het welbekende dagboek bij. Het boek heeft Anne nooit kunnen voltooien. De onderduikers uit het achterhuis werden verraden en naar concentratiekamp Auschwitz-Birkenau gebracht (via kamp Westerbork). Op slechts vijftienjarige leeftijd stierf Anne in het concentratiekamp Bergen-Belsen aan uitputting. Van de familie overleefde alleen haar vader overleefde de oorlog.

Biografie Anne Frank

Wetenschapster en journaliste Melissa Müller neemt ruim twee jaar de tijd om over de hele wereld te praten met de familie, de buren en oud klasgenoten van Anne. Bovendien beschikt Müller bij deze biografie over uniek materiaal dat tot het schrijven van deze publicatie verborgen is gehouden.

Uit deze zeer betrouwbare biografie blijkt onder andere dat het beeld over de verstandhouding tussen Anne en haar moeder nodig moet worden bijgesteld. Ook worden nieuwe inzichten gegeven over wie de familie verraden heeft. Bovendien bevat de biografie unieke foto’s van de familie die nog nooit eerder gepubliceerd werden.

Deze biografie vertelt als geen ander het verhaal van Anne Frank. Schrijfster Melissa Müller neemt haar tijd om tot een goed verhaal, met goede verbanden te komen en neemt een stuk minder dramatiek in het stuk op als andere verhalen. Deze biografie is een altijd indrukwekkende, historische en leesbare levensbeschrijving vol met nieuwe foto’s en inzichten!

ISBN: 9789035132146 Categorie: