Wij Duitsers

21,99

Nu besteld, dinsdag in huis

Wij Duitsers van Alexander Starritt is een indringende oorlogsroman vanuit het perspectief van een jonge, dienstplichtige Duitse student.

In de laatste maanden van de Tweede Wereldoorlog heeft de jonge Duitse soldaat Meissner al vier jaar aan het oostfront gevochten. In tegenstelling tot de propaganda die stelt dat de Duitsers de gedoodverfde overwinnaars zijn, bleken ze kanonnenvoer voor de Russen, die uit zijn op vergelding. Op de vlucht voor het Rode Leger hoopt Meissner tegen beter weten in met zijn regiment Berlijn te halen, maar ook hierin falen ze.

Nu, vijftig jaar later en in een poging in het reine te komen met zijn verleden, schrijft de oude Meissner een brief aan zijn kleinzoon, waarin hij vertelt over zijn oorlogsgeschiedenis: over zijn daden, zijn schuldgevoel, en de invloed ervan op de rest van zijn leven. Tegelijkertijd een avonturenroman en een onderzoek naar het morele schemergebied dat oorlog is, biedt Wij Duitsers van Alexander Starritt een nieuwe blik op een van de gruwelijkste periodes in de moderne geschiedenis. De hoofdpersoon, die wordt geteisterd door schuldgevoel – over zijn eigen rol en over die van zijn land –, vertelt over zijn rationele houding, bejubelt de moed van de ander en legt de diffuse grens tussen goed en fout bloot.

‘Een voltreffer. Levensecht. Een indringende roman over schuld, individueel en collectief.’ – Sunday Times

‘Een gewaagde en schokkende roman, waarbij Starritt in de huid kruipt van een van de afschuwelijkste archetypes van de 20e eeuw – een Nazi-soldaat – waarin hij niet alleen gezien wordt als dader, maar ook als slachtoffer.’ – Financial Times

ISBN: 9789026350412 Categorie:
Gewicht 0.336 kg
Afmetingen 216 × 136 × 21 mm
Auteur(s)

Alexander Starritt

Uitgever

Ambo, Anthos

Verschijningsvorm

Paperback

Taal

Nederlands

Illustraties

Nee

Aantal pagina's

224

Druk

1

NUR

302

Verschijningsdatum

14-01-2021