De kracht van breien

Hoe een oeroud ambacht onze levens verbindt

21,99

Op voorraad

In een wereld vol ongelijkheid, waarin veel mensen bang of eenzaam zijn, kan breien een bevrijdende bezigheid zijn, ongeacht wie je bent of wat je doet. Economisch journalist Loretta Napoleoni, die wereldwijd bekendheid verwierf met haar baanbrekende onderzoek naar de financiering van is, breit al haar hele leven. Breien is troostrijk en zorgt voor rust in je hoofd. Meer dan dat: het is een prachtige metafoor van het leven.

Voor dit boek onderzocht Napoleoni de stille kracht achter dit oeroude ambacht. Ze laat zien hoe de breikunst de mens hielp overleven, hoe vrouwen er geschiedenis mee schreven en elkaar daarbij van generatie op generatie kennis en levenslessen doorgaven. Met het breien als leidraad verbindt zij sociale, economische en politieke veranderingen in het oude Egypte en Peru met het moderne Mongolië. Van de ‘bezige bijen’ in de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog en de breiende spionnen in de Tweede Wereldoorlog komt zij via het antimaterialisme van de hippies terecht bij het wildbreien tegen klimaatverandering. Aan de hand van recente neurowetenschappelijke ontdekkingen belicht Napoleoni daarnaast de effecten van breien op lichaam en geest.

De kracht van breien bevat een tiental eenvoudige succespatronen, zodat de lezer meteen kan beginnen. In dit unieke boek ligt ook een persoonlijke ontdekkingsreis besloten. Napoleoni deelt ruimhartig de wijze lessen en onweerstaanbare adviezen van haar grootmoeder, die haar als kind het ambacht leerde.

Gewicht 0.284 kg
Afmetingen 215 × 135 × 19 mm
Auteur(s)

Loretta Napoleoni

Uitgever

Balans, Uitgeverij

Verschijningsvorm

Paperback

Taal

Nederlands

Illustraties

Ja

Aantal pagina's

256

Druk

1

NUR

740

Verschijningsdatum

03-11-2020