Johan Cruijff – Mijn Verhaal

Johan Cruijff – Mijn Verhaal

Voetbalkunstenaar Johan Cruijff is wereldwijd een icoon en wellicht wel de beste speler aller tijden. Zijn speelstijl, filosofie en speelsystemen zijn nog steeds relevant en van grote invloed voor veel clubs. In deze autobiografie is het woord aan hemzelf, Johan geeft weer wat hém bezighield en hoe zijn kijk op het voetbal is.

Over Johan Cruijff

Johan Cruijff, de eeuwige nummer 14 behoeft weinig introductie. Vrijwel iedereen kent de Verlosser van het voetbal wel, vooral degenen die hem hebben zien spelen zullen hem nooit vergeten.

Cruijff begon zijn voetbalcarrière bij Ajax, waar hij vanaf zijn zesde al voetbalde. Hij doorliep hier de jeugdopleiding en niet veel later tekende hij zijn eerste profcontract. Met Ajax won Cruijff 1x de Eurpoacup I en werd hij 8x landskampioen.

Na zijn tijd bij Ajax koos Cruijff voor het Spaanse FC Barcelona, waar hij is korte tijd uitgroeide tot een waar clubicoon. De jonge aanvaller heeft veel betekent voor FCB en heeft hen geholpen te klimmen naar de Europese top.

Na zijn tijd bij FC Barcelona koos hij voor Amerika, waar hij voor verschillende clubs speelde om vervolgens weer terug te keren bij Ajax. Na twee seizoenen nam de Ajacied