2022

22,00

Momenteel niet leverbaar

De nieuwe Sterren- en planetenkalender voor 2022 heeft als thema: ‘De maan, haar gang langs de sterren van de dierenriem’.
In de komende jaren zal de maan elke maand meerdere nachten verrassend hoog aan de hemel staan. Wanneer de maan door de sterrenbeelden Stier en Tweelingen trekt, klimt ze aanzienlijk langer en hoger dan de junizon!
Ze komt maandelijks relatief dicht bij Pollux en Castor, de sterren die de hoofden van de Tweelingen markeren.
In de sterrenbeelden Schorpioen en Boogschutter beschrijft de maan daarentegen nog lagere en kortere hemelbogen dan de decemberzon. Ze trekt in 2022 aan Saturnus, in het sterrenbeeld Steenbok, ver onderlangs voorbij.
Het snelle maandelijkse stijgen en dalen van de maan is een opvallend gebeuren.
De grote hemelkaarten, de kleurrijke maandafbeeldingen en de teksten tonen verschillende aspecten van de gang van de maan langs de helderste dierenriemsterren. De veelzijdige toelichting maakt het mogelijk dat elke sterrenvriend de gang van de maan langs de de helderste sterren van de dierenriem zelf kan waarnemen. De volgende nacht ziet de maan er zo anders uit!
Geschiedkundige afbeeldingen van de Soemerische maangod, de Griekse en Romeinse maangodin Artemis, de Griekse indeling van de 12 dierenriemtekens en de vier trigonen, een tekening van Johannes Kepler en de Middeleeuwse afbeelding “Het Christuskind als nieuwe ster” verrijken het geheel.
(Sinds 2018 wordt alleen de Duitse versie uitgegeven).

ISBN: 9789083158617 Categorie:
Gewicht 0,454 kg
Afmetingen 425 × 293 × 4 mm
Auteur(s)

Liesbeth Bisterbosch

Uitgever

Cichorei

Verschijningsvorm

Kalender

Illustraties

Ja

Aantal pagina's

28

Druk

1

NUR

917

Verschijningsdatum

30-09-2021