Gif in het dierenrijk

22,99

Nu besteld, maandag in huis

Met een voorwoord van Freek Vonk
Goeie vraag: waarom zijn dieren eigenlijk giftig? Hoe komen ze aan hun gif? En waarom is gif veel belangrijker dan we denken? Er is nog zoveel te leren over gif: over het gevaar, maar ook over de genezende krachten en het belang voor overleven. Het volledige kleurige register wordt opengetrokken in dit boek: bonte slangen, heftige wespen met hun gifangels, felgekleurde kikkers, padden met hun wrattige huid en sierlijke lichtgevende kwallen. De wereld van gif is namelijk ook een heel spetterende, knetterende en kleurrijke wereld.

Naast alles wat je altijd al wilde weten over dit gekke goedje, kun je ook verdrinken in spannende, grappige, en fijne verhalen over gif die je meenemen in het jachtgebied van een black mamba, naar de jungle in de tijd van de ontdekkingsreizigers en de tsarentijd waarin gif nogal een populair goedje was.

Mátyás Bittenbinder is een jonge bioloog en promovendus verbonden aan Naturalis en de VU Amsterdam, waar hij onderzoek doet naar slangengif. Matyas was recent te zien en te horen bij het Klokhuis, RTL nieuws, NPO Radio 1 en 2, en was huisbioloog van De Vooravond.

Barend Last werkte onder meer als consultant en onderwijsmaker bij de loi en de Universiteit van Amsterdam. Gif is zijn non-fictie jeugddebuut.

ISBN: 9789464041026 Categorie: Tags: , , ,
Gewicht 0,743 kg
Afmetingen 253 × 196 × 21 mm
Auteur(s)

Mátyás Bittenbinder, Barend Last

Uitgever

Fontaine Uitgevers

Verschijningsvorm

Hardcover

Taal

Nederlands

Illustraties

Ja

Aantal pagina's

128

Druk

1

NUR

223

Verschijningsdatum

19-09-2022