Juliana – Vorstin in een Mannenwereld

vorstin in een mannenwereld

Koningin Juliana (1909-2004) wordt door velen beschouwd als een geliefde vorstin. Over haar persoonlijk leven is echter maar weinig bekend.

Over Juliana

Na een eenzame jeugd binnen de muren van koude paleizen, bloeide Juliana op gedurende haar verblijf in Canada wegens de Tweede Wereldoorlog. Ze groeide uit tot een ambitieuze prinses en zette zich veel actiever in voor de geallieerde zaak dan veelal wordt vermoedt. In 1948 trad Juliana aan als Koning der Nederlanden, wat zij tot 1980 zou blijven.

Haar regeringsperiode kende vele teleurstellingen en crises, zowel op persoonlijk vlak als in de politiek. Juliana diende als vorstin te functioneren in een wereld waar mannen de dienst uit maakten. Ze heeft zich altijd tegen allerlei conventies verzet, zo ook tegen de achterstelling van vrouwen.

Juliana’s leven met Prins Bernhard kende grote hoogtepunten, maar minstens zo diepe dalen. Haar grote liefde werd haar achilleshiel, hij bracht haar bijna ten val.

Koningin Juliana was grillig, gretig, gelovig en goedgelovig. Gewoon was ze in ieder geval niet, terwijl dat misschien wel hetgene was dat ze van jongs af aan het liefst had willen zijn.

Over de biografie

Dit is de meest uitgebreide, op wetenschappelijk onderzoek gebaseerde biografie die verschenen is over onze voor vorige vorstin. Auteur Jolande Withuis, heeft zich kunnen baseren op brieven en ander nooit eerder gepubliceerd privémateriaal. Haar werk is daardoor niet alleen een intieme en indringende levensgeschiedenis van een bijzondere vorstin, maar ook een portret van een veelbewogen eeuw.

ISBN: 9789023435235 Categorie:
Gewicht 1,311 kg
Afmetingen 237 × 162 × 49 mm
Auteur(s)

Jolande Withuis

Uitgever

Importantia Publishing

Verschijningsvorm

Hardcover

Taal

Nederlands

Illustraties

Ja

Aantal pagina's

752

Druk

1

NUR

681

Verschijningsdatum

24-10-2016