✓ Gratis verzending vanaf €20 ✓ Altijd de scherpste prijs ✓ Voor 22:00 besteld, morgen in huis

Prinses Diana – Haar eigen verhaal

Prinses Diana – Haar eigen verhaal

10,00

Op voorraad

Prinses Diana deed in 1992 haar eigen verhaal, wat een enorme impact had op het Britse koningshuis. De bestseller groeide al snel uit tot een klassieker. Haar verhaal wordt nu, 25 jaar naar haar tragische dood, opnieuw uitgegeven.

Over Prinses Diana

Diana Spencer was de eerste vrouw van de Britse kroonprins Charles. Diana is de moeder van de prinsen William en Harry. Lady Di leerde op 19 jarige leeftijd haar toekomstige echtgenoot kennen, toen zij door hem werd uitgenodigd voor een polowedstrijd. De twee raakten al snel een stel en verloofden een jaar later, in hetzelfde jaar waarin zij zijn getrouwd.

De prinses was ongelofelijk populair in het koningshuisgezinde Groot-Brittanië en haar naam werd dan ook aan veel projecten verbonden. Begin jaren negentig liep haar huwelijk met prins Charles echter op de klippen, het paar besloot te scheiden, wat tot grote schande was in de media. Diana deed vele uitspraken over haar relatie, waaronder de beschuldiging dat Charles haar al tijdens het huwelijk bedroog met zijn latere echtgenote Camilla Parker-Bowles. Toen de scheiding rond was kozen veel Britten de kant van Diana, hoewel zij zich terugtrok uit het Britse Hof.

In 1997 stond Diana op het punt om een grote aankondiging te doen, maar werd zij getroffen door een fataal auto-ongeluk. Samen met haar nieuwe vriend Dodi Al-Fayed was zij op de vlucht voor volgende paparazzi, toen zij met grote snelheid tegen een pilaar in de Pont de l’Almatunnel in Parijs reden. Twee passagiers waren op slag dood, Prinses Diana overleed later in het ziekenhuis. Wereldwijd werd er gerouwd om de populaire prinses, die door Premier Blair de bijnaam people’s princess kreeg.

Over de Biografie

Voor haar dood was Diana zelf nauw betrokken bij deze biografie. Zelf heeft zij exclusieve interviews gegeven en vele onthullingen gedaan in aanloop naar het boek. De biografie groeide uit tot de #1 New York Times Best Seller. Diana was het eerste lid van het koningshuis dat zich openlijk uitliet over haar ongelukkige huwelijk en haar relatie met de koningin. Haar beschuldigingen en verhalen hebben een enorme impact gehad op de publieke mening over het koningshuis.

Nu 25 jaar later heeft Andrew Morton, haar biograaf, alle geheime interviews opnieuw doorzocht en is tot schokkende nieuwe inzichten gekomen. Deze editie is de volledig herziene versie van de eerste biografie, die meer dan 200.000 exemplaren heeft verkocht. Kijk opnieuw naar Diana’s nalatenschap en zie wat zij te vertellen heeft over het Brits Koningshuis.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Prinses Diana – Haar eigen verhaal” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

ISBN: 9789020608557

Gewicht0.726 kg
Afmetingen238 × 160 × 31 mm
Auteur

Andrew Morton

Uitgever

PEPPER books

Verschijningsvorm

Hardcover

Taal

Nederlands

Illustraties

Ja

NUR

320

Categorie: