Vincent Ging Naar Drenthe En Vond Zijn Bestemming

Hoe het Vincent van Gogh verging in Drenthe verteld door Vincent zelf

17,51

Uitverkocht

Vincent van Gogh woont en werkt in het najaar van 1883 drie maanden in Drenthe. Hij heeft in die periode 23 brieven geschreven. Dat is alles wat we over Vincent in die periode weten. Maar wat heeft hij gedaan? Wie heeft hij gesproken? Wat heeft hem bezig gehouden? In dit boek lees je mogelijke antwoorden op die vragen. Niet als een verslag óver, maar als een verhaal vertelt dóór Vincent zelf aan jou de geïnteresseerde luisteraar. De opzet is dus geheel anders dan de standaard boeken over Vincent van Gogh.
Het begint met het afscheid van Den Haag en Sien, zijn vriendin en de reis naar Drenthe. In dit verhaal komt ook zijn obsessie om zijn broer Theo ook naar Drenthe te laten komen sterk naar voren. Een obsessie ontstaan door de eenzaamheid die hij ervaarde in Drenthe. En uiteindelijk zijn vertrek uit die provincie. Hij gaat naar zijn ouders in Nuenen.
Dan maken we een sprong in de tijd naar 2021 als een jongetje die ook Vincent heet, ook de reis van Den Haag via Hoogeveen naar Nieuw-Amsterdam maakt en daar het Van Gogh Huis bezoekt. Hij reist zijn beroemde naamgenoot achterna.

ISBN: 9789464351842 Categorie:
Gewicht 0.193 kg
Afmetingen 210 × 148 × 12 mm
Auteur(s)

Ruud Hobo

Uitgever

Brave New Books

Verschijningsvorm

Paperback

Taal

Nederlands

Illustraties

Ja

Aantal pagina's

126

Druk

1

NUR

641

Verschijningsdatum

19-04-2022