Willem Kolvoort

30 jaar Vera posters

27,50

Beschikbaarheid: In Stock

Muziekoptredens worden doorgaans aangekondigd met een poster. In heel Europa bestaan popzalen waar ze eigen posters zeefdrukken. Die van de Groningse poptempel Vera steken daar met kop en schouders boven uit. Dat is het werk van de Vera Art Division en hun poster zijn wereldwijd geroemd. Willem Kolvoort is daar al 30 jaar actief , met een eigen stijl waarin veelal fantasiedieren figureren. Dit boek geeft een overzicht van alle ruim 500 poster die hij in 30 jaar tijd maakte voor bands die kwamen optreden in Vera. Het boek gaat vergezeld van een tentoonstelling in het Groninger Museum.

Dit boek kent naast een volledig overzicht van de posters die Kolvoort voor de Veraconcerten maakte ook achtergrondinformatie en een interview. De teksten zijn van Peter van der Heide (popjournalist Dagblad van het Noorden en muzikant) en Bill Mensema (schrijver, zanger en oud-Veramedewerker). Bovendien volgde fotograaf Reyer Boxem Willem Kolvoort bij het vervaardigen van zijn vijfhonderdste poster eerder dit jaar. Zo ontstaat er ook een reportage over de productie van zeefdrukposters, van de eerste schets tot de fysieke arbeid aan de zeefdruktafel.

Willem Kolvoort, 30 jaar Vera posters is daarmee niet alleen een kunstenaarsbiografie en een catalogus bij de tentoonstelling geworden, maar ook een eerbetoon aan de gezeefdrukte poster, de in de popsector gebruikte publiciteitsvorm. Muziekliefhebbers zullen ook veel bekende namen voorbij zien komen.

Tentoonstelling Groninger Museum: 10 januari t/m 7 juni 2020.

ISBN: 9789054523802 Categorie:
Gewicht 0,748 kg
Afmetingen 248 × 234 × 17 mm
Auteur(s)

Peter van der Heide, Bill Mensema

Uitgever

BIS Publishers

Verschijningsvorm

Hardcover

Taal

Nederlands

Illustraties

Ja

Aantal pagina's

128

Druk

1

NUR

641

Verschijningsdatum

13-01-2020