Max Verstappen – Andre Hoogeboom

Max Verstappen – Andre Hoogeboom
Bol.com€ 14,99Bestel deze Biografie »
Bruna€ 14,99Bestel deze Biografie »
Managementboek.nl€ 14,99Bestel deze Biografie »


Max Verstappen maakt in 2015 zijn debuut in de Formule 1 als jongste coureur ooit. De jonge karter heeft plaats gemaakt voor een volwassen coureur. Max breekt record na record en zijn rijgedrag belooft nog veel voor in de toekomst. Tijdens de GP van Spanje doet hij iedereen verbazen: hij wint als jongste coureur ooit een Grand Prix.

Over Max Verstappen

Dat racen bij Max met de paplepel is ingegoten, dat is wel duidelijk. Als zoon van oud-Formule 1 coureur Jos Verstappen maakt Max al vroeg kennis met snelle auto’s. Max begint in zijn zevende jaar met karten en wordt direct kampioen in de Miniklasse in België. Deze overwinnen leidde hem tot de hogere klasses, waar hij ook uitblonk en overal kampioen in werd.

In 2013 zat Verstappen voor het eerst in een Formule-3 auto. Met zijn ruime ervaring als kartcoureur mocht hij de overstap maken tot de Formule 3 als testcoureur. Hoewel hij zelf nog bleef karten maakte hij in 2014 zijn debuut in de Formule 3 klasse. Ook hier haalde Max alles uit de kast en liet zien dat hij ook in deze klasse kon winnen. Hij behaalde winst na winst en startte regelmatig vanaf pole-position.

De gebeurtenissen in de Formule 3 bleven niet onopgemerkt, want in 2015 werd bekend dat de jonge coureur een overstap maakte naar de Formule 1. Hij tekende een contract bij Toro Rosso en maakte tijdens de GP van Australië zijn debuut. Na een aantal maanden voor dit team te hebben gereden werd duidelijk dat Max in mei 2016 per direct de overstap zou maken naar Red Bull. Tijdens zijn debuut voor dit team reed hij tijdens de kwalificatie de vierde tijd, om een dag later als jongste coureur ooit zijn eerste Grand Prix te pakken in de Ronde van Spanje.

Over de biografie

De biografie is al vroeg in de carrière van de jonge Nederlander verschenen, want het wordt op iedere bladzijde duidelijk dat hij nog veel voor de boeg heeft. De biografie laat mooi zien hoe een jong talent het onderste uit de kan probeert te halen en keer op keer het publiek weet te verbazen. Een ding weten we vooralsnog zeker: van deze jongen gaan we nog veel horen.Dit bericht is geschreven door

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *