Amy Winehouse – De Biografie

15,50

Uitverkocht

Voor Amy was het leven alweer over op 28-jarige leeftijd. Toch heeft ze een geweldige indruk achter gelaten. Bovendien waren haar alcohol en drugsproblemen ook deels een eigen keus. Zo maakte ze met haar nummer Rehab een duidelijke statement naar de buitenwereld. In de biografie van Amy Winehouse wordt haar korte, maar drukke levensverhaal vertelt.

Het korte leven van Amy Winehouse

In Londen werd op 14 september 1983 Amy geboren. Haar vader was taxichauffeur en haar moeder werkte in een apotheek. Amy heeft ook nog een broer, die vier jaar ouder is.

Na twee theaterscholen gevolgd te hebben maakte Amy haar televisiedebut in The Fast Show. Hier werd ze geschorst wegens ondermaatse prestaties en haar neuspiercing. Na haar afstuderen heeft Amy nog gewerkt als Showbizz journaliste.

Nadat Amy in enkele kleine bandjes gezongen had stuurde haar vriend Tyler James een demo op. Dit leverde een contract op bij 19-management en het debutalbum Frank kwam uit.

Amy Winehouse werd een echte wereldster. Het album Back to Black heeft haar 6 Grammy awards opgeleverd. In 2007 werd ze gekozen tot beste Britse vrouwelijke artieste en ze won 3 keer de Ivor Novello Award.

De Britse zangeres had een geweldige stem en wist perfect de scherpe randjes te vinden. Zo ook in het leven. Vlak voor haar dood werd ze nog met een striemend fluitconcert weggeblazen toen ze onder invloed op het podium stond. Uiteindelijk is de concertreeks afgelast.

Op 23 juli 2011 stierf Amy in haar huis in Camden, Londen. Het was de bodyguard van Amy die haar vond. Er zijn twee onderzoeken geweest naar haar doodsoorzaak. Beide verklaarden dat haar dood was veroorzaakt door alcoholvergiftiging. Toch gelooft haar broer Alex dat ze gestorven is aan een eetstoornis.

Biografie Amy Winehouse

De soul & Jazz zangeres mag een tumultueus leven gehad hebben, de auteurs van dit boek eren vooral haar talent. Auteurs Chas Newkey-Burden en John Blake nemen de zangeres duidelijk in bescherming. Toch worden ook in dit boek de mindere kanten van Amy belicht.

De biografie van Amy Winehouse wordt ook als rommelig en ongestructureerd omschreven. Tevens zijn sommige woorden minder goed vertaald. Hoewel het boek beter vermeden kan worden door criticasters is het een aanrader voor de voorstanders en liefhebbers van de artieste die Amy was!

ISBN: 9789022323274 Categorie: