René van Collem – Heroïne godverdomme

6,90

Uitverkocht

Het verhaal van René van Collem is een eerlijk en aangrijpend levensverhaal over de drummer van Doe Maar die ten onder gaat aan de heroïne.

Levensverhaal René van Collem

René was sinds zijn 18e de drummer van Doe Maar, de meest beroemde Nederlandse band ooit. Hij was de jongste zoon van Simon van Collem, een filmrecensent die onder andere bekend is van ‘Simonskoop’. Op tv was Simon een aardige man, maar thuis was hij geen goede vader. Hij had last van een oorlogstrauma.

René had moeite om zijn gevoelens een plaats te geven en raakte daardoor verslaafd aan heroïne. Het gebruik van de heroïne maakte het spelen in Doe Maar uiteindelijk onmogelijk. Hierdoor ging hij stelen van bandleden en fans. Na deze acties was zijn tijd in Doe Maar voorbij, zijn verslaving echter niet. Door de heroïne vernietigde René zijn hele carrière en reputatie. In de tijd na Doe Maar waren stelen, liegen en inbreken voor hem aan de orde van de dag. Hierdoor raakte hij al zijn bezittingen en zijn vrienden kwijt. René probeert af te kicken van de heroïne maar dat lukt hem niet. Hierdoor kon hij de hoop op een normaal leven wel opgegeven.

De situatie voor René zag er slecht uit. Totdat hij Margaretha ontmoet, de vrouw van zijn leven. Margaretha is de keerpunt in zijn leven. Als hij vervolgens weer gevraagd wordt om bij Doe Maar te komen spelen voor Symphonica in Rosso en een nieuwe tour betekent dit een ongekende comeback voor René. Na 30 jaar verslaafd te zijn geweest heeft hij zijn levensverhaal geschreven.

Biografie René van Collem

De biografie van René van Collem is een echte aanrader. Het is het verhaal van een man die na 30 jaar diep te hebben gezeten toch zichzelf weer terugvindt. Het is een van de meest confronterende, eerlijke én harde Nederlandse muziek biografieën ooit.

ISBN: 9789021556598 Categorie: