Hay – Barry Hay

biografie van de grootste rockster van Nederland

19,99

Momenteel niet leverbaar

Barry Hay is wellicht de grootste rockster van Nederland en leadzanger van de rockband The Golden Earing. De inmiddels 67-jarige Barry is echter nog steeds een superster. In deze biografie vertelt Hay openhartig zijn verhaal van op en naast het podium.

Over Barry Hay

Barry Hay werd geboren in India, als zoon van een Schotse vader en Nederlands-Joodse moeder. Op 8-jarige leeftijd kwam hij met zijn moeder naar Nederland, waar hij een tijdje in Amsterdam heeft gewoond alvorens naar Den Haag te gaan. Hay zat aan een Engelstalig internaat en volgde later een opleiding aan de kunstacademie.

Halverwege de jaren zestig wordt Hay zanger van de band The Haigs, een ruige popgroep. Hij valt echter snel op en wordt gevraagd door de manager van Golden Earrings om in zijn band te komen zingen. In de zomer van 1967 volgt Hay Frans Krassenburg op als zanger en begint hij al meteen hits te produceren. Een jaar later produceert de band haar eerste nummer 1-hit, Dong dong di ki di ki dong. De band gaat sinds dat nummer door het leven als Golden Earring (zonder s).

De band wordt steeds populairder en Hay begint zelf met het schrijven van liedteksten, Radar Love is daar een goed voorbeeld van. Ook blijft hij actief als kunstenaar als ontwerper van CD-hoezen en is hij zelfs een keer stemacteur. Hay is twee keer getrouwd geweest en heeft twee dochters, inmiddels woont hij onder andere op Curaçao.

Over de Biografie

De biografie van Barry Hay is kenmerkend opgeschreven door Parool-journalist Sander Donkers, die gespecialiseerd is in muziek. Meerdere uitgebreide interviews zijn voorafgegaan aan het boek, waarin Hay vertelt over zijn ruige rockersleven. Het boek zit vol met seks, drugs en rock ‘n roll, iets waar Hay nog steeds openhartig van houdt.

Niet alleen de ruige kant van Barry wordt beschreven, ook de jeugd, familie en zijn relaties passeren de revue. Het boek wordt naadloos aangevuld met twee katernen aan foto’s en geeft daardoor precies goed weer hoe het leven van de rockster eruit heeft gezien.

Gewicht 0,534 kg
Afmetingen 210 × 135 × 33 mm
Auteur(s)

Sander Donkers

Uitgever

Lebowski

Verschijningsvorm

Paperback

Taal

Nederlands

Illustraties

Ja

Aantal pagina's

384

Druk

1

NUR

661

Verschijningsdatum

01-09-2016