✓ Gratis verzending vanaf €20 ✓ Altijd de scherpste prijs ✓ Voor 22:00 besteld, morgen in huis

Gerard Heineken – De man, de stad en het bier

Gerard Heineken – De man, de stad en het bier

15,00

Op voorraad

De biografie van Gerard Heineken heeft een toepasselijke naam. ‘De man, de stad en het bier’ gaat over de oprichter van de gelijknamige brouwerij Heineken, wat uitgroeide tot een het gigantische biermerk dat wereldwijd gedronken wordt.

Het leven van Gerard Heineken

Heineken is de zoon van koopman Cornelis Heineken en Anna Geertruida van den Pauw. Nadat Cornelis kwam te overlijden kocht Gerard Heineken de Amsterdamse bierbrouwerij De Hooiberg. Hij richtte de Heinekens Bierbrouwerij Maatschappij op en breidde de bieractiviteiten verder uit. Dit deed hij onder andere door het stichten van een brouwerij in Rotterdam.

Heineken legde als bierbrouwer de nadruk op de kwaliteit van zijn bier en werd hiermee nationaal bekend. Hij heeft van een kleine bierbrouwerij een van de grootste brouwerijen van Nederland gemaakt. Heineken was de drijvende kracht achter de economische en culturele wederopbloei van Amsterdam. Deze tijd staat ook wel bekend als de Gouden Eeuw. In deze tijd was Heineken betrokken bij de bouw van het Amstel hotel, het Rijksmuseum, de aanleg van het Noordzeekanaal en nog meer initiatieven.

Heineken is in 1871 getrouwd met Maria Tindal. In maart 1893 overleed hij onverwacht tijdens een jaarvergadering van zijn bedrijf. De oprichter van Heineken is 51 jaar geworden.

Gerard Heineken is de eerste in het familiebedrijf dat de wereld van bier veroverde. Zijn zoon Henry Pierre Heineken nam de brouwerij onder zijn hoede in 1917. In 1923 was het Gerards kleinzoon, Freddy Heineken, die de brouwerij onder zijn hoede nam en Heineken bier wereldwijd succes bracht.

Biografie Gerard Heineken

De biografie van Gerard Heineken is geschreven door Annejet van Zijl. Zij kreeg toegang tot de familiearchieven van de Heinekens en reconstrueerde het inspirerende verhaal van de grootste industriëlen in de Nederlandse geschiedenis.

In het boek lees je het meeslepende verhaal van een visionair die zijn familienaam groot maakte, maar zelf bijna in de vergetelheid raakte. In het boek schreef Annejet over de passie, het lef en de daadkracht van Gerard Heineken. Ook de schaduwzijde van al die voorspoed: de afgunst, het schandaal en de pogingen tot chantage wordt benadrukt.

Het boek is aan te raden aan iedereen die interesse heeft in het levensverhaal van de familie Heineken en de geschiedenis van de stad Amsterdam. Daarnaast bied het inzicht in de geschiedenis van een miljoenenbedrijf, beginnende in de 19e eeuw.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Gerard Heineken – De man, de stad en het bier” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

ISBN: 9789021421667

Gewicht0.35 kg
Afmetingen216 × 135 × 22 mm
Auteur

Annejet van der Zijl

Uitgever

Querido

Verschijningsvorm

Paperback

Taal

Nederlands

Illustraties

Ja

Druk

6

NUR

320

Categorie: