Steve Jobs - De Biografie

de biografie

18,99

Nu besteld, morgen in huis

De biografie van Steve jobs is een bijzondere. Een bijzonder mens was het, dat valt niet te ontkennen. Wat je ook van Steve Jobs mag vinden, hij heeft veel teweeg gebracht! Nadat de topman van Apple in 2011 overleed aan alvleesklierkanker brandden wereldwijd kaarsjes voor de winkels van Apple, neergezet door zijn vele fans. Steve Jobs werd 56 jaar.

Het levensverhaal van Steve Jobs

Steve Jobs werd in 1955 geboren in San Francisco. Hij werd geadopteerd door Paul Jobs en Clara Jobs-Hagopian. In 1977 richte hij samen met Steve Wozniak en Ronald Wayne Apple Computers op. Ze maakten personal computers met een grafische gebruikersomgeving. Tijdens deze periode leidde Steve Jobs de ontwikkeling van de Macintosh.

In 1985 verliet Steve Jobs Apple nadat het hem door het raad van bestuur verboden was nog langer een leidinggevende functie te bekleden binnen het bedrijf. Steve Jobs richtte het bedrijf NeXT op en kocht zichzelf in bij het bedrijf dat later animatiebedrijf Pixar zou worden.

In 1996 kocht Apple het bedrijf NeXT over en keerde Jobs terug bij Apple. Jobs gaf een nieuw inzicht door zich te focussen op gebruikersgemak. Jobs stond aan de basis van successen als de iMac, iPod, iPhone en iPad.

Biografie Steve Jobs

De biografie van Steve Jobs gaat over een man die vanuit het niets een wereldconcern heeft opgebouwd. Door zijn slimme bespeling van de media, zijn uitspraken en unieke eigenzinnige uitstraling kreeg hij voortdurend de aandacht die Steve Jobs uiteindelijk tot een legende heeft gemaakt. Door zijn eigen visie door te zetten staat Steve Jobs symbool voor de lancering van het digitale tijdperk.

Schrijver Walter Isaacson heeft in de drie jaar voor de publicatie van dit boek veel persoonlijk contact gehad en unieke gesprekken gevoerd met Jobs en zijn familie en vrienden. Ook praatte hij met tegenstanders en vijanden, wat de biografie van Steve Jobs een prettig leesbaar verhaal maakt voor zowel voor- als tegenstanders van deze grootheid!

ISBN: 9789000348640 Categorie: Tags: , , , ,
Gewicht 0.671 kg
Afmetingen 200 × 125 × 51 mm
Auteur(s)

Walter Isaacson

Uitgever

Spectrum

Verschijningsvorm

Paperback

Taal

Nederlands

Illustraties

Nee

Aantal pagina's

744

Druk

22

NUR

320