Majoor Bosshardt – Een leven voor anderen

10,95

Momenteel niet leverbaar

Met grote letter gedrukt

Alida Margaretha Bosshardt was een van de grote persoonlijkheden van de twintigste eeuw: het boegbeeld van het Leger des Heils in Nederland. Opgeklommen tot luitenantkolonel, maar altijd bekend gebleven als ‘majoor’ Bosshardt. Zij overleed op 25 juni 2007 op de gezegende leeftijd van 94 jaar.
Ter gelegenheid van haar 85 verjaardag tekende zij in dit boek haar leven op. Nog onvermoeibaar bezig met haar heilswerk, hoewel ze al jarenlang met pensioen was. Zes jaar later, inmiddels de negentig gepasseerd, vulde zij het verhaal aan. Ze voelde haar lichamelijke krachten afnemen en begon zich langzaam maar zeker voor te bereiden op het onvermijdelijke einde. Haar dood in 2007 veroorzaakte een golf aan reacties van duizenden mensen die haar een warm hart toedroegen.
Op verzoek van Uitgeverij Oorsprong heb ik het hele boek herlezen en herzien. Ik ben blij dat de biografie op deze wijze weer beschikbaar is gemaakt voor iedereen die is geïnteresseerd in het boeiende levensverhaal van majoor Bosshardt.
Eline Verburg, Alkmaar, 2 december 2012

ISBN: 9789045300979 Categorie: