Hillary Clinton – Mijn verhaal

25,00

Momenteel niet leverbaar

Deze autobiografie van Hillary Clinton is een open verhaal van de voormalige First Lady. Ze vertelt in dit boek voornamelijk haar persoonlijke verhaal en de keuzes die ze heeft gemaakt.

Het leven van Hillary:

Hillary Diane Rodham werd op 26 oktober 1947 geboren in Chicago (Illinois). Ze werd opgevoed in een familie met christelijke achtergrond. De vader van Hillary was succesvol zakenman in de textielindustrie. Hillary Clinton heeft nog twee jongere broers, Hugh en Tony.

Al op 13-jarige leeftijd was Hillary bezig met politiek. Ze volgde de presidentsverkiezingen van 1960 tussen John F. Kennedy en Richard Nixon. Daar vond ze bewijs van verkiezingsfraude tegen Nixon. Dit motiveerde haar om vrijwillig mee te werken aan de verkiezingen van republikein Barry Goldwater.

Op haar studie aan Yale Law School leerde ze Bill Clinton kennen. Ze heeft een extra jaar aan haar studie gezeten om met Bill samen te kunnen blijven. Toen Bill haar uiteindelijk ter huwelijk vroeg wees ze het eerste aanzoek af.

Uiteindelijk trouwden Hillary & Bill in 1975. Hillary Clinton werd advocaat na haar studie. In 1980 werd hun enige kind, Chelsea Clinton, geboren. Bill ging in 1992, samen met Al Gore de strijd aan tegen George Bush sr. Voor de presidentsverkiezingen. Bill werd tegen alle verwachtingen gekozen en Hillary werd First Lady.

Na haar tijd als First Lady werd Hillary Clinton senator. Ze zette zichzelf neer als een doorsnee Amerikaan met christelijke achtergrond. In 2007 ging ze de strijd aan met Barack Obama voor de presidentsverkiezingen van 2008. Nadat Barack deze gewonnen had werd Hillary Clinton op zijn verzoek Minister van Buitenlandse Zaken.

Autobiografie Hillary Clinton:

In deze autobiografie schrijft Hillary zelf open en eerlijk haar levensverhaal. Het verhaal van Hillary is niet alleen een politiek verhaal, maar bied ook een inzicht in haar leven als moeder. Het boek is geschreven in 2003 en bied hiermee voornamelijk een inzicht in haar jongere jaren.

De voormalige First Lady vertelt openlijk over haar zelfbewuste keuzes, de affaire van Bill Clinton, het leven in een wereld vol wereldleiders en de combinatie van haar drukke leven met een leven als moeder. In de autobiografie van Hillary Clinton staan geen verassende politieke onthullingen, maar het staat vol met jeugdverhalen en leuke foto’s. Deze biografie is dan ook vooral een aanrader voor de liefhebbers van de persoon Hillary Clinton.

ISBN: 9789050185905 Categorie:
Gewicht 0,958 kg
Afmetingen 228 × 151 × 33 mm
Auteur(s)

Hillary Rodham Clinton

Uitgever

Bohn Stafleu van Loghum

Verschijningsvorm

Paperback

Taal

Nederlands

Illustraties

Ja

Aantal pagina's

561

Druk

1

NUR

681

Verschijningsdatum

01-01-2003