Geert Wilders – tovenaarsleerling

5,00

Uitverkocht

Er zijn meerdere biografieën over het leven van Geert Wilders geschreven, de politicus die veel zegt maar weinig over zichzelf laat zien. Eindelijk is er een op de markt die wel een goed en volledig verhaal levert.

Ondanks de uitgesproken mening van Wilders zelf, lukt het de schrijver om een eerlijk, goed gedocumenteerd boek te maken. Het leest weg als een spannende thriller, maar is wel degelijk onderbouwd. Duidelijk wordt verteld hoe Wilders binnen de politiek actief wordt en bij de VVD geïnspireerd raakt door Frits Bolkestein. Zijn loopbaan neemt een vlucht wanneer Theo van Gogh wordt vermoord en de Nederlandse politiek op scherp komt te staan.Wilders wordt, samen met de eveneens islamkritische Ayaan Hirsi Ali een van de zwaarst bewaakte politici in Nederland.

Het boek verhaalt over de geboorte van de Partij voor de Vrijheid, de ontwikkeling van Wilders’ ideeën en de uiting daarvan, die steeds radicaler wordt. Met de première van Wilders’ eigen film Fitna en zijn doorgaande kritiek op de islamisering, neemt ook de dreiging van geweld richting de politicus zelf toe. Zijn omstreden uitspraken zorgen ervoor dat hij de bekendste Nederlander wordt in het buitenland, maar ook de zwaarst bewaakte Europese politicus. Anderzijds groeit ook zijn populariteit; zijn krachtige retoriek, onmiskenbare charisma en duidelijke taal zorgen voor een aantrekkingskracht die zijn vruchten afwerpt tijdens de verkiezingen in 2010.

Hoewel dit boek gaat over een politicus in hart en nieren, wordt er ook veel nadruk gelegd op zijn persoon. Op deze manier kijkt de lezer mee met de interessante kijk van de schrijver de veelbesproken persoon die Wilders is.

ISBN: 9789035135345 Categorie: