Jacqueline Kennedy – Mijn Leven met John F. Kennedy

12,00

Uitverkocht

In Mijn Leven met John F. Kennedy verteld Jacky (Jacqueline) Kennedy voor het eerst haar verhaal. De voormalig First Lady vertelt over haar leven naast de voormalig Amerikaans president, maar eert ook het leven van John F. Kennedy.

Over Jacqueline en John F. Kennedy

Jacqueline Lee Bouvier Kennedy Onassis was de echtgenote van president John F. Kennedy tot hij vermoord werd in 1963. Ze werd geboren op 28 juli 1929 in New York City. Naast Jacqueline werd ze door het Amerikaanse volk vaak Jackie of Jackie Onassis genoemd.

De vrouw van John F. Kennedy was voor vele vrouwen een groot voorbeeld. Ze kwam zelfverzekerd over, was aantrekkelijk en altijd goed gekleed. Daarnaast versterkte ze John F. Kennedy met haar altijd vrolijke en verstandige karakter.

Jackie was de dochter van John Vernou Bouvier III en Janet Norton Lee. Ze had een zusje, Caroline Lee. De vader van Jacqueline stond bekend als een vrouwenversierder, wat leed tot een scheiding van beide ouders toen Jackie nog een klein meisje was. De band met haar vader is altijd een stuk beter geweest dan met haar moeder.

In 1951 kreeg ze een baan bij de Washington Times-Herald. Daar stelde ze vele interviews. Het was ook door deze baan dat ze senator John F. Kennedy leerde kennen. In datzelfde jaar was ze nog verloofd met effectenmakelaar John Husted. Deze verloving brak ze echter af omdat John volgens Jacqueline niet genoeg geld verdiende en zich te onvolwassen gedroeg.

Na de breuk in de verloving tussen John Husted en Jacqueline had John F. Kennedy vrij spel. Na een etentje in 1952 kregen de twee een relatie. In september 1953 trouwden Jackie en John Fritzgerald Kennedy in Newport, Rhode Island.

Jackie en JFK kregen vier kinderen, waarvan slechts twee een echt leven kregen. Arabella, het eerste kind stierf bij haar geboorte. Caroline Bouvier Kennedy, die het voorwoord schreef in deze biografie was het tweede kind. John Fritzgerald Kennedy Jr. werd in 1960 geboren. Het vierde kind, Patrick Bouvier Kennedy, werd in augustus 1963 geboren. Dit is twee maanden voor de moord op John F. Kennedy. Patrick werd te vroeg geboren en zijn longen functioneerden onvoldoende. Twee dagen na zijn geboorte stierf hij. Ook John F. Kennedy Jr. zou niet oud worden. In 1999 stierf hij samen met zijn vrouw na een vliegtuigongeluk.

In 1968 trouwde Jacqueline met Aristoteles Onassis, een Griekse scheepsmagnaat. Dit was viereneenhalve maand na de moord op de broer van JFK, Robert F. Kennedy. Jackie Onassis voelde zich een doelwit door de relatie met de familie Kennedy. Hertrouwen zou onder andere een manier zijn geweest om veiliger door het leven te kunnen.

In 1994 stierf Jacqueline aan lymfklierkanker. Ze werd begraven naast John F. Kennedy, Patrick en Arabella.

Opnames Jackie na Moord John. F. Kennedy

Voor deze biografie zijn opnames gebruikt die nooit eerder gepubliceerd zijn. Ongeveer een half jaar na de moord op haar man praat de nog rouwende weduwe met historicus Arthur Schlesinger. De opnames van enkele uren zijn bijna 50 jaar verborgen gebleven, maar bieden de basis voor deze biografie.

De biografie is geschreven door auteur John Schlossberg. Hij neemt de interviews van Jackie Kennedy met Arthur Schlesinger als een goede basis en breid dit uit met gebeurtenissen. Het voorwoord is geschreven door dochter Caroline Kennedy. De inleiding is geschreven door historicus Michael Beschloss.

Biografie Jacqueline Kennedy

Buiten alle andere boeken over voormalig Amerikaans president John F. Kennedy biedt dit boek een uniek inzicht. Jacqueline Kennedy heeft zich na de moord op haar man het persoonlijke verhaal waar velen al jaren naar zochten. Met dit inzicht krijgt de lezer een bijzondere beeldvorming van de persoonlijke opvattingen van de president.

Het boek over Jacqueline Kennedy biedt nieuwe inzichten op John F. Kennedy als senator, president en man. Daarnaast vertelt het boek veel over het gevoel dat Jackie over heeft gehouden aan het presidentschap. Dit boek bestaat uit persoonlijke verhalen, vele zwart-wit foto’s en een voorwoord van dochter Caroline Kennedy. Het boek vraagt wel de nodige dosis concentratie die nodig is bij politieke verhalen, waardoor de biografie van Jacqueline Kennedy een echte aanrader is voor de liefhebber van Amerikaanse politiek!

ISBN: 9789000304028 Categorie: