Martin Luther King – Dromer

9,95

Uitverkocht

De biografie van Martin Luther King vertelt het verhaal van de dominee die in de jaren 50 en 60 een enorme bijdrage heeft geleverd in de Amerikaanse strijd voor burgerrechten. In 1964 won de dominee de Nobelprijs voor de Vrede. Deze biografie is geschreven door Charles Johnson, een Amerikaanse schrijver meerdere grote prijzen kreeg voor zijn werken.

Strijd voor burgerrechten

Martin Luther King is wel het meest bekend van zijn uitspraak ‘I have a dream …’. De dominee geloofde in harmonisch samenleven van mensen met een zwarte en blanke huidskleur. Martin Luther King was toonaangevend in de strijd tegen rassenscheiding. Met geweldloos verzet kreeg hij veel steun en zorgde hij voor veel oproer.

Op 4 april 1968 werd de Amerikaan op 39 jarige leeftijd vermoord. Vermoedelijk gebeurde dit door James Earl Ray. Ray bekende de moord om doodstraf te voorkomen, maar heeft de rest van zijn leven gestreden tegen de beschuldiging. In 1997 kreeg hij de steun van de nabestaanden van Martin Luther King, die later de verantwoordelijkheid bij Loyd Jowers legden. Nadat de familie een rechtszaak tegen Jowers won werd later toch besloten dat er te weinig bewijsmateriaal was.

Hoewel de dominee vroeg stierf werd hij enorm beroemd om zijn strijd tegen segregatie. Naast personen als Nelson Mandela, Rosa Parks en Malcolm X is Martin Luther King een van de beroemdste strijders voor raciale gelijkheid.

Biografie Martin Luther King

Over Martin Luther King zijn verschillende biografieën in het Nederlands geschreven of vertaald. ‘Dromer’ is daarbij een verhalende vertelling over het leven van Martin Luther King die je niet mag missen. Charles Johnson heeft het leven van de beroemde dominee in romanvorm opgetekend, wat interessante perspectieven oplevert.

Het verhaal van het boek wordt vertelt vanuit karakter Matthew Bishop, een trouwe volger en begeleider van Martin Luther King tijdens zijn reizen door Amerika. Ondanks dat de biografie af en toe wat langdradig en onnodig filosofisch neigt te worden, is het juist door de interessante invalshoek een must-read!

ISBN: 9789050001106 Categorie: