Nelson Mandela – De lange weg naar de vrijheid

de autobiografie van Nelson Mandela

20,00

Uitverkocht

Deze biografie van Nelson Mandela gaat over de moeilijke jaren van de voormalig anti-apartheidsstrijder en eerste zwarte oud-president van Zuid Afrika. De lange weg naar vrijheid is een autobiografie, geschreven door Mandela zelf.

Over Nelson Mandela:

Nelson Mandela is een van de grootste namen uit de geschiedenis van Zuid-Afrika. Hij speelde een grote rol in de afschaffing van de apartheid en blonk uit met een geweldloos protest. Ook na zijn vrijlating na 27 jaar gevangenschap en binnen zijn presidentschap nam hij een voorbeeldige rol op zich door geen geweld toe te laten. Hierdoor voorkwam hij een omgekeerde apartheid. Mandela liet hij een land in tweestrijd met woeste zwarten en bange blanken verrassend rustig en snel samen groeien.

Nelson Mandela kreeg van zijn ouders de voornaam “Rolihlahla” mee, wat bijna letterlijk “lastpost” betekend. In een grote familie was Mandela de eerste van de familie die naar school ging. Zijn lerares was de gene die hem de roepnaam Nelson mee gaf.

In 1944 raakte Nelson Mandela betrokken bij de ANC, een politieke groepering die zich tegen de dominante blanke minderheid keerde. Mandela volgde als advocaat zijn grote voorbeeld Mohandas Ghandhi door geweldloos protest te voeren. In 1964 werd hij veroordeeld voor het voorbereiden van een oorlog tegen het apartheidsregime. Mandela ontkwam aan de doodstraf, maar kreeg wel een levenslange gevangenisstraf. Deze zou uiteindelijk 27 jaar duren.

Biografie Nelson Mandela:

In de lange weg naar vrijheid wordt veel aandacht besteed aan de lange weg die Mandela door heeft moeten gaan voor hij zijn vrijheid kreeg en de gerenommeerde president werd die we kennen. Het grootste deel van deze biografie heeft Mandela geschreven in de gevangenis op Robbeneiland.

Mandela verteld over zijn jeugd, zijn advocatenpraktijk en zijn eerste contact met de vrijheidsstrijd van de ANC. Verder verteld de voormalig president over de gevoerde demonstraties tegen de apartheid en uiteraard over zijn 27 jaar lange gevangenschap. Ook bespreekt de anti-apartheidsstrijder de onderhandelingen met de regering over de afschaffing van de apartheid.

De lange weg naar vrijheid is een autobiografie die is geschreven door Nelson Mandela zelf. Hoewel Mandela weinig loslaat over zijn emoties en privéleven is deze biografie een grote aanrader voor wie meer wil weten van het verhaal van de held van Zuid-Afrika!

ISBN: 9789045035581 Categorie: Tags: , ,
Gewicht 0,893 kg
Afmetingen 230 × 150 × 49 mm
Auteur(s)

Nelson Mandela

Uitgever

Atlas Contact

Verschijningsvorm

Paperback

Taal

Nederlands

Illustraties

Nee

Aantal pagina's

581

Druk

37

NUR

321

Verschijningsdatum

16-10-2017