Nelson Mandela – Madiba: het levensverhaal van Nelson Mandela

het levensverhaal van Nelson Mandela

15,95

Momenteel niet leverbaar

Deze biografie over Nelson Mandela is speciaal voor de jongere doelgroep geschreven. Het is een ideale manier voor kinderen van ongeveer 11 jaar om te leren over Madiba, zoals Mandela ook wel genoemd wordt.

Over Madiba:

Madiba is een Zuid-Afrikaanse benaming wat letterlijk “de vader van het land” betekend. Deze naam heeft hij verdiend door zijn rol in de anti-apartheidbeweging en zijn periode als president van Zuid-Afrika. Mandela kwam op voor de zwarte bevolking, maar wist rust te bewaren door geweldloos zijn idealen over te brengen. Ook na zijn verkiezing als president, toen de blanke bevolking bang was om een omgekeerde apartheidsbeweging te krijgen, wist Mandela ervoor te zorgen dat de zwarte en blanke bevolking gelijkwaardig bleven. Madiba hield het land opvallend kalm en bewees een echte vader van het land te zijn. In 1993 kreeg hij zelfs de nobelprijs voor de vrede.

Mandela heeft niet altijd de roepnaam Nelson gehad, maar werd Rolihlahla genoemd door zijn vader. Dit is de Zuid-Afrikaanse benaming voor “lastpost”. Mandela had toch een goede band met zijn vader, die op vroege leeftijd stierf. De jonge Rolihlahla kon een opleiding volgen op kosten van zijn voogd. Op zijn eerste schooldag kreeg hij een andere naam. Het was een oude gewoonte voor leraren en leraressen om Afrikanen een Engelse voornaam te geven. Het was zijn eerste lerares die hem Nelson noemde.

Uiteindelijk werd Mandela advocaat en kwam hij bij de anti-apartheidbeweging ANC  terecht. Door zijn daden bij de ANC werd Madiba tot levenslange gevangenschap veroordeeld, wegens spionage en landverraad. Deze gevangenschap zou 25 jaar duren. Hier heeft Mandela zichzelf Afrikaans geleerd, waardoor hij in staat was om een omgekeerde apartheid tegen te gaan.

Biografie Madiba:

Auteur Angela Machiel Guepin verteld het verhaal over Madiba als kind, actievoerder, advocaat, gevangene, president en als held. Deze biografie geeft een ongelofelijke leerervaring en bied interessante gespreksstof tussen ouder en kind, of tussen leerkracht en klas. Het boek bied een geweldige leeservaring en geeft een gevoel dat je het verhaal van Nelson Mandela van dichtbij hebt meebeleefd. Het is zeker een aanrader!

ISBN: 9789081946308 Categorie:
Gewicht 0,346 kg
Afmetingen 215 × 140 × 21 mm
Auteur(s)

Angela Machiel Guepin

Uitgever

ACT on Virtues

Verschijningsvorm

Paperback

Taal

Nederlands

Illustraties

Ja

Aantal pagina's

236

Druk

1

NUR

240

Verschijningsdatum

01-09-2012