Emmanuel Macron – Revolutie!

20,99

Momenteel niet leverbaar

Drie jaar geleden nog volledig onbekend en nu op 39-jarige leeftijd de jongste Franse president ooit. Hoe verliep zijn weg naar de top? In dit boek vertelt Emmanuel Macron voor het eerst zijn verhaal. Door te lezen over zijn levensloop en de visie die hij gaandeweg ontwikkelde, leer Macron op toegankelijke wijze kennen. Het geeft je een compleet beeld van de nieuwe president van Frankrijk met zijn uitgesproken pro-Europese boodschap en alles daar omheen.

Over Emmanuel Macron

Sinds 14 mei 2017 is Emmanuel Macron (1977) President van Frankrijk, nadat hij de verkiezingen won met maarliefst 66,1% van de stemmen. Met zijn 39 jaar is hij de jongste president in de geschiedenis van Frankrijk. Van 2014 tot 2016 was hij de Franse minister van Economie, Industrie en Digitale Economie. Hij behoorde in die tijd niet tot een politieke partij.

Begin 2016 richt Emmanuel Macron de politieke beweging En Marche op en stopt hij als minister om zich hier volledig aan toe te wijden. Macrons visie met En Marche is dat deze beweging boven de bestaande partijen zou staan en zo de kloof tussen links en rechts zou overbruggen. Eind 2016 kondigt Emmanuel Macron aan dat hij zich kanditaat zal stellen voor de Franse presidentsverkiezingen. Hij presenteert zichzelf als kandidaat die zowel voor links als voor rechts op zal komen. In eerste instantie twijfelden velen eraan of Macron wel echt kans maakte, omdat zijn partijapparaat nog maar kort bestond. Het is Macron echter gelukt om zijn beweging En Marche in zeer korte tijd voldoende uit te bouwen en zelfs een absolute meerderheid te behalen bij de parlementsverkiezingen in juni 2017.

Over de Biografie

In Revolutie! vertelt Emmanuel Macron voor het eerst zelf zijn verhaal. Over zijn kindertijd in een artsengezin in Amiens, zijn studententijd in Parijs en de jaren aan een toonaangevende staatsschool die daarop volgden. Over zijn tijd als bankier en zijn periode als minister van Economische Zaken en de oprichting van zijn politieke beweging En Marche! Door zijn visie uit een te zetten, leer je als lezer de jongen sociaalliberaal op een toegankelijke manier kennen.

Zoals Emmanuel Macron zelf schrijft:

“Een nieuw hoofdstuk is aangebroken, waarin de herontdekking van hoop en vertrouwen centraal staan. Laten we van Frankrijk houden.” 

ISBN: 9789401607773 Categorie:
Gewicht 0,282 kg
Afmetingen 200 × 126 × 22 mm
Auteur(s)

Emmanuel Macron

Uitgever

Xander Uitgevers B.V.

Verschijningsvorm

Paperback

Taal

Nederlands

Illustraties

Ja

Druk

1

NUR

320

Verschijningsdatum

15-06-2017