Pussy Riot – Zo begin je een revolutie

19,99

Uitverkocht

Nadja Tolokonnikova is feministe, heeft filosofie gestudeerd en is medeoprichter van de band Pussy Riot. Wanneer ze tijdens een optreden Poetin en de Kerk bespot, wordt ze veroordeeld tot twee jaar strafkamp. Lees nu haar aangrijpende verhaal.

Over Nadja Tolokonnikova

Nadja Tolokonnikova was pas tien jaar oud toen zij besloot om feministe te worden. Vanaf dat moment is de Russin alleen maar bezig met verandering. Op haar zestiende kon zij Filosofie gaan studeren aan de Staatuniversiteit van Moskou en was een tijdje lang actief in de politiek.

Op haar 21e is Tolokonnikova medeoprichtster van de Russische punkband Pussy Riot. De band is kenmerkend door de felle kleurige jurken waarin zij optreden en hun gekleurde bivakmutsen. De groep is opgericht om politieke onderwerpen aan te snijden in Rusland. De band bestaat uit ongeveer 10 personen.

Op 21 februari 2012 trad de band op tijdens een kerkdienst in Moskou. De dienst was een protest tegen de herverkiezing van President Poetin en de seculiere Russische staat. Binnen een minuut van het optreden werden de leden door bewakingspersoneel naar buiten gegooid. Later werden de leden gearresteerd voor dit voorval.

Het optreden was het begin van een lang proces, waarbij drie leden werden opgepakt en veroordeeld tot twee jaar strafkamp. Tolokonnikova en een ander bandlid hebben het grootste gedeelte van hun straf uitgezeten, totdat zij in 2013 bij gratie van Poetin vrijgelaten werden. Inmiddels is Nadja Rusland ontvlucht en woont zij in Canada.

Over het boek

De straf die Nadja kreeg opgelegd is de rode draad van dit boek, in heldere taal beschrijft zij hoe het is om vast te zitten. De gebeurtenissen die daar voorbij kwamen zoals hongerstaking, ontbering en mishandeling worden daarbij niet weggelaten. Nadja is nog steeds activiste en zet zich in voor een beter en vrijer Rusland. Het boek is dan ook bedoeld als protest, en is haar begin van een revolutie.

ISBN: 9789045033471 Categorie: Tags: , , , ,
Gewicht 0,281 kg
Afmetingen 190 × 130 × 22 mm
Auteur(s)

Nadja Tolokonnikova

Uitgever

Atlas Contact

Verschijningsvorm

Paperback

Taal

Nederlands

Illustraties

Nee

Aantal pagina's

240

Druk

1

NUR

740

Verschijningsdatum

14-02-2017