✓ Gratis verzending vanaf €20 ✓ Altijd de scherpste prijs ✓ Voor 22:00 besteld, morgen in huis

Poetin – De nieuwe Tsaar

Poetin – De nieuwe Tsaar

15,00

Op voorraad

Vladimir Poetin is in Rusland populairder dan ooit. Niet alleen zijn ouderen nostalgisch naar het oude communisme, maar ook onder jongeren is hij mateloos populair. Privé is er echter weinig bekend van de man, die al vijftien jaar lang het grootste land op aarde regeert.

Over Vladimir Poetin

Vladimir Poetin werd geboren in Leningrad (Sint-Petersburg) als zoon van een Sovjet-marinier en Russisch-Orthodoxe moeder. Poetin ging op jonge leeftijd studeren en studeerde in 1975 af aan de Universiteit van Leningrad. Na zijn studie ging hij aan de slag bij de KGB, de Russische inlichtingendienst.

Tijdens zijn tijd bij de KGB heeft hij veel in Duitsland gezeten, waar hij verantwoordelijk was voor het verhoren en gevangen nemen van westerste spionnen. Na het opdoeken van de KGB in Duitsland is Vladimir aan de slag gegaan bij de gemeente Leningrad. Na het opdoeken van de KGB werd hij als hoofd aangesteld van de FSB, de opvolger van de KGB.

Die positie was een opstapje tot de politiek. In 1999 werd hij premier van Rusland. Toen in 1999 de zittende President aftrad, nam Poetin het stokje tijdelijk over. In maart 2000 won hij echter zelf de presidentsverkiezingen. Omdat hij volgens de grondwet niet drie keer achter elkaar President kon worden, schoof hij Dmitri Medvedev naar voren als opvolger. Poetin vervulde toen de positie van Premier, om vervolgens in 2012 opnieuw tot President van Rusland verkozen te worden.

Over de Biografie

Steven Lee Myers, de schrijver van de biografie, is al 26 jaar schrijver voor The New York Times. Tijdens zijn tijd als correspondent in Moskou heeft hij Vladimir op de voet gevolgd en schreef vervolgens deze schitterende biografie over hem. De biografie telt als een primeur in de westerse wereld en wordt op heldere en evenwichtige wijze ontrafeld hoe Poetin al zo lang aan de macht kan zijn.

Myers ziet Poetin als een onvoorspelbare dictator en een man die zich nauwelijks openstelt voor advies. Over zijn privéleven is, ondanks zijn populariteit, maar weinig  bekend in Rusland. Weinigen weten dan ook van de 40 miljard dollar die hij privé heeft ondergebracht in Zwitserland.

Het boek schetst een boeiend beeld van de almaar heersende president, het laat ons zien dat Poetin wel degelijk een belangrijke rol speelt op het wereldtoneel. Desondanks de subjectieve schrijfwijze van een rasechte Amerikaan blijft het een zeer interessante en uitgebreide biografie over de baas van Rusland.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Poetin – De nieuwe Tsaar” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

ISBN: 9789035145139

Gewicht0.773 kg
Afmetingen230 × 151 × 42 mm
Auteur

Steven Lee Myers

Uitgever

Prometheus

Verschijningsvorm

Paperback

Taal

Nederlands

Illustraties

Nee

Druk

7

NUR

680

Categorie: