De vooravond

20,99

Momenteel niet leverbaar

De vooravond van Rashid Novaire begint in Utrecht, in december 1938. Als Hitler alle Duitse dienstbodes oproept naar de Heimat terug te keren komt de jonge Trude Kuña voor een moeilijke keuze te staan. Ze moet binnen een maand trouwen met haar verloofde, Johannes, óf hem in de steek laten en terugkeren naar het Ruhrgebied, waar haar familie actief is binnen de partij en veel heeft bereikt. Johannes wil niets horen over haar familie, en het zint Trude allerminst dat hij in de winkel na sluitingstijd jonge vrouwen ontmoet die om zijn hulp vragen.

Het bezoek van Trudes broer Rudi, die in Marokko in het Vreemdelingenlegioen diende, brengt de zaken in een stroomversnelling. Trude komt meer over haar broer te weten dan haar lief is, en Duitsland komt dichterbij. Als Rudi ontdekt dat Johannes een dubbelleven leidt, neemt hij een besluit met verstrekkende gevolgen voor hen allen.

De vooravond van Rashid Novaire is een poëtische roman over mensen die voor onmogelijke keuzes gesteld worden, en is ten dele gebaseerd op de familiegeschiedenis van de auteur.

ISBN: 9789026344077 Categorie:
Gewicht 1 kg
Auteur(s)

Rashid Novaire

Uitgever

Ambo, Anthos

Verschijningsvorm

Hardcover

Taal

Nederlands

Illustraties

Nee

Aantal pagina's

216

Druk

1

NUR

301

Verschijningsdatum

04-02-2021