Ecotoerist

24,99

Momenteel niet leverbaar

De eco-toerist
Wat verre bestemmingen ons kunnen leren over het veranderende klimaat
Mike Gunter Jr.

Een onmisbaar boek over de ecologische impact van reizen

Het eerste boek dat duidelijk in beeld brengt welke impact reizen en toerisme heeft op de natuur

Door het bezoeken van vijf exotische bestemmingen over de hele wereld, laat Mike Gunter zien hoe het met onze planeet gesteld is. Hij geeft ermee op humoristische en anekdotische wijze vorm aan het actuele onderwerp van klimaatverandering.

In De eco-toerist bezoekt hij het Amazonegebied, de Galapagos-eilanden, Antarctica, de Great Barrier Reef en Hluhluwe-iMfolozi in Zuid-Afrika en geeft met de juiste dosis geschiedenis en ecologische en politieke achtergrond inzicht in de complexe uitdaging waar wij voor staan: begrijpen wat er om ons heen gebeurt door wetenschappelijke, economische culturele, sociale en politieke veranderingen.

‘De Eco toerist onderwijst de lezer over klimaatverandering, onwaarschijnlijk het meest dringende vraagstuk van onze tijd. Dit toegankelijke en gedegen onderbouwde boek is een aanwinst voor iedere boekenkast.’ CHOICE

‘Een buitengewoon en vermakelijk boek’ Midwest Book Review

‘Hij laat ons zien, dat naar buiten gaan, uit onze huizen, uit onze comfort zone, en naar de wereld kijken ons bewust maakt van de opwarming van de aarde.’ Paul Wapner

Mike Gunter Jr. is als wetenschapper verbonden Rollins College in Orlando Florida en schreef onder andere Building the Next Ark: How NGO’s work to protect biodiversity.

ISBN: 9789018046323 Categorie:
Gewicht 1 kg
Auteur(s)

Mike Gunter JR.

Uitgever

ANWB

Verschijningsvorm

Paperback

Taal

Nederlands

Illustraties

Ja

Aantal pagina's

480

Druk

1

NUR

320

Verschijningsdatum

15-05-2020