Laat me liefde zien

10,00

Momenteel niet leverbaar

BOEK OVER #ME TOO GEWEIGERD

Uitgeverij Xander heeft geweigerd een derde druk op te leggen van de #MeToo roman Laat Me Liefde Zien.
De uitgever besloot dit ondanks een klemmend verzoek van de auteur.
Rik Launspach heeft nu de exploitatierechten van het boek teruggevorderd om het zelf te laten herdrukken.

Het is niet de eerste keer. De Bezige Bij – toenmalige uitgeverij van Launspach – weigerde in 2018 ook al publicatie en vormde de belangrijkste oorzaak van hun breuk.

In het boek worden de oorzaken van seksueel wangedrag van twee kanten belicht: vanuit het slachtoffer en vanuit de dader. Plaats van handeling is de entertainmentindustrie die de auteur als insider goed kent. Maar de arena had helaas net zo goed in de sportwereld of in de politiek kunnen liggen.

De roman is gebaseerd op waargebeurde gebeurtenissen. Het beschrijft hoe hoofdpersonage Reuben erin slaagt om langs een hele reeks seksuele obstakels te laveren en zich omhoog weet te werken in de Nederlandse entertainmentwereld. Langzaam maar zeker lukt het hem om daar een van de machtigste mensen te worden, en komt zo in het bezit van de sleutel tot de dromen van talloze jonge artiesten.
Maar het meisje van zijn eigen dromen is buiten bereik:

Zijn jeugdliefde Lotte werkt aan een filmcarrière in Hollywood en weet op een bepaald moment de aandacht te trekken van de wereldberoemde filmproducent Leon Goldmayer.
Jaren later ontmoeten Reuben en Lotte elkaar tijdens de promotietour van een grote internationale film. Tijdens een uitzending van een populaire talkshow wordt Ruben echter beschuldigd van een oude verkrachtingszaak. Het is de vraag of hij de spoken uit zijn verleden met succes op afstand kan houden.

Launspach is er van overtuigd dat hij met dit boek een bijdrage kan leveren aan een cultuurverandering die lang op zich heeft laten wachten.

De derde druk van Laat Me Liefde Zien ligt vanaf 9 februari in de winkels, vooralsnog alleen in die van de Bruna.

Getriggerd door de gebeurtenissen bij de Voice en Ajax is Launspach van plan de opbrengst van de herdruk te doneren aan Slachtofferhulp Nederland.

Meer weten? jhrdegroot@gmail.com, 0629560600

ISBN: 9789492597977 Categorie:
Gewicht 0,428 kg
Afmetingen 216 × 142 × 28 mm
Auteur(s)

Rik Launspach

Uitgever

G&B

Verschijningsvorm

Paperback

Taal

Nederlands

Illustraties

Nee

Aantal pagina's

320

Druk

3

NUR

301

Verschijningsdatum

27-01-2022