Soda, zeep en smokkelwaar

roman uit de serie "Opa, weet je."

17,38

Momenteel niet leverbaar

September 1939. Duitsland is in oorlog met Polen. In Nederland is de mobilisatie begonnen. Het verhaal speelt in Emmercompascuum in Zuid-Oost Drenthe. Hier, vlak bij de grens wordt veel gesmokkeld. De grensbewaking is fors uitgebreid en de spanningen nemen behoorlijk toe. Centraal in het verhaal staat een kruidenierswinkel aan het Oosterdiep (W.Z. 222). De kruidenier wordt door een klant gedwongen smokkelwaar te verbergen, terwijl boven de winkel enkele wachtmeesters van de marechaussee zijn gehuisvest. Door het verhaal heen speelt een voorzichtig opbloeiende liefdesrelatie tussen de kruidenier en het meisje Trijntje (de hoofdpersoon uit het eerste boek van de auteur: “Peper aan boord”).

Dit boek verschijnt geheel in het Nederlands, dus zonder dialogen in het plaatselijke of regionale dialect. Dit is gebeurd om hen, die het dialect onvoldoende beheersen, ook te kunnen laten genieten van het verhaal.

Tegelijk met dit boek verschijnt een “DUO-BOEK” onder de titel “Soda, zaip en smokkelwoar”, dat inhoudelijk exact het zelfde is, maar waar dat van belang is, de dialogen wel in dialect zijn opgenomen.

De roman is gebaseerd op verhalen en overleveringen uit de familie van de auteur.

ISBN: 9789461934598 Categorie:
Gewicht 0,332 kg
Afmetingen 215 × 135 × 21 mm
Auteur(s)

Harry Bolwijn

Uitgever

Mijnbestseller.nl

Verschijningsvorm

Paperback

Taal

Nederlands

Illustraties

Nee

Aantal pagina's

242

Druk

1

NUR

301

Verschijningsdatum

22-04-2021