Vaderliefde

15,00

Uitverkocht

De ouders van P.F. Thomése zijn gestorven, de restanten van hun levens staan in een paar dozen op zolder. De schrijver beseft dat zijn vader en moeder een soort vreemden zijn geweest die de hele tijd een toneelstukje voor hem opvoerden.
Ooit vertelde zijn vader hem in het schemerdonker voor het slapen gaan eindeloze verhalen. Maar hij repte met geen woord over zijn bloedstollende ervaringen in de Tweede Wereldoorlog. Zijn moeder vertelde zelfs helemaal nooit iets, al verzweeg zij misschien wel de prachtigste verhalen die in Vaderliefde te vinden zijn.
De ‘nagelaten zoon’ ontdekt postuum tal van verborgen geschiedenissen en schitterende verzinsels, met daartussen onvermijdelijk de gruwelijke waarheid. Tezamen vormen de ‘gemiste levens’ van zijn ouders en voorouders ongetwijfeld een familieroman, maar bovenal leest Vaderliefde als de mythologie van een jeugd.

P.F. Thomése is de auteur van een groot en belangrijk literair oeuvre. De bekroonde roman De onderwaterzwemmer en de internationale bestseller Schaduwkind behoren tot zijn succesvolste werken.

‘Zo zegeviert de literatuur – als dát geen noodzaak is!’
THOMAS DE VEEN, NRC HANDELSBLAD ****

‘P.F. Thomése geeft zijn (voor)ouders in Vaderliefde een “provisorische plek” in de literatuur. Zo krijgen doden in verhalen een nieuw leven.’
LIES SCHUT, DE TELEGRAAF ****

‘Verrukkelijke anekdotes die eigenlijk van triestheid uit elkaar barsten, maar door de ironische, afstandelijke beschrijvingen grappig worden.’
IRENE START, ELSEVIER *****

‘Superieure non-fictie, geschreven door een volbloed romanschrijver.’
ALEID TRUIJENS, DE VOLKSKRANT ****

ISBN: 9789044647952 Categorie:
Gewicht 1 kg
Auteur(s)

P.F. Thomése

Uitgever

Prometheus

Verschijningsvorm

Hardcover

Taal

Nederlands

Illustraties

Nee

Aantal pagina's

256

Druk

4

NUR

301

Verschijningsdatum

26-02-2021